MónTerrassa
Quinze dies d’activitats a Terrassa per celebrar el Dia dels Museus

El Museu de Terrassa organitzarà diferents activitats al voltant del 18 de maig, Dia Internacional dels Museus (DIM). Amb aquesta iniciativa, impulsada pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM), el Museu de Terrassa vol divulgar el patrimoni museístic de la ciutat i apropar-lo a tothom obrint les seves portes i oferint un ampli ventall d’activitats que, en el cas de Terrassa, es duran a terme entre el 12 de maig i el 13 de juny.

El Dia Internacional dels Museus 2021 convida als museus, als seus professionals i a les comunitats a crear, imaginar i compartir noves pràctiques de (co)creació de valor, nous models de negoci per a les institucions culturals i solucions innovadores per als reptes socials, econòmics i mediambientals del present sota el lema “El futur dels museus: recuperar i tornar a imaginar“. Aquest any, el Museu de Terrassa se suma a la celebració del Dia Internacional del Museus programant les següents activitats gratuïtes:

Dimecres 12 de maig a les 10 h. Xerrada inclusiva per Internet: «Què t’ofereix el Museu de Terrassa?» A càrrec de Marta de Juan, historiadora de l’art. Una activitat adreçada a tot tipus de públic i pensada especialment per a persones amb dificultats de comprensió. És necessària inscripció prèvia al següent enllaç; [email protected] o al telèfon 646 387 691 (trucades i també WhatsApp).

Divendres 14 de maig a les 17.30 h – Activitat familiar per a infants de 5 a 12 anys: “Joies per al record. Tècnica i significat”. L’activitat inclou una visita a l’exposició temporal de llarga durada “Després de la mort. La col·lecció del Museu de Terrassa” i un taller on els infants elaboraran un collaret de pedra, com es feia a l’antiguitat. Lloc: Castell Cartoixa de Vallparadís (carrer de Salmerón, s/n). Places limitades. Cal inscripció prèvia, a partir del 5 de maig i fins a exhaurir les places disponibles, a l’adreça electrònica [email protected] Amb el patrocini de Funerària de Terrassa SA.

Dissabte 15 i diumenge 16 de maig – Jornades de portes obertes a: Casa Alegre de Sagrera: dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h i diumenge, d’11 a 14h. & Castell Cartoixa de Vallparadís: dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h i diumenge, d’11 a 14 h. & Seu d’Ègara: dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h i diumenge, d’11 a 14 h. No és necessària inscripció prèvia. Capacitat limitada.

Del 16 de maig al 13 de juny · La joia del Museu. Mostra de l’obra “Les tres gràcies”, de Gertrudis Galí (MdT 27476) Lloc: Castell Cartoixa de Vallparadís (carrer de Salmerón, s/n). No és necessària inscripció prèvia. Capacitat limitada.

Diumenge 16 de maig a les 11 h · Visita a l’exposició temporal i taller “Després de la mort”. L’activitat inclou una visita a l’exposició temporal de llarga durada “Després de la mort. La col·lecció del Museu de Terrassa”. A continuació els i les visitants podran conèixer les tasques que es realitzen durant una excavació arqueològica i reconstruiran el passat del nostre territori mentre estudien les reproduccions de tres conjunts funeraris d’època visigòtica, romana i medieval. Lloc: Castell Cartoixa de Vallparadís (carrer de Salmerón, s/n). Places limitades. Cal inscripció prèvia, a partir del 5 de maig i fins a exhaurir les places disponibles, a l’adreça electrònica [email protected]

Dimarts 18 de maig. De 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h – Portes obertes a la Seu d’Ègara. Lloc: Seu d’Ègara (plaça del Rector Homs, s/n) No és necessària inscripció prèvia. Capacitat limitada.

Dimarts 18 de maig, a les 18.30 h – Presentació del Quadern i del Dossier didàctic de la Seu d’Ègara. Esglésies de Sant Pere de Terrassa Lloc: Seu d’Ègara (plaça del Rector Homs, s/n) Places limitades. Cal inscripció prèvia, a partir del 5 de maig i fins a exhaurir les places disponibles, a [email protected] Amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere.

Divendres 21 de maig a les 17.30 h i Divendres 28 de maig a les 17.30 h. Any Becket 2021 – Club de lectura de novel·la històrica de la BD4: “Cuentos de Canterbury”, de Geoffrey Chaucer. Lloc: Seu d’Ègara (plaça del Rector Homs, s/n). Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia al telèfon 93 739 74 23 o enviant un correu electrònic a [email protected] Organitza: Biblioteca del Districte 4 i Museu de Terrassa. Amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere.

Diumenge 23 de maig a les 11 h · Visita comentada del Cementiri Municipal de Terrassa. Una activitat per descobrir la riquesa del patrimoni funerari de la nostra ciutat. Activitat relacionada amb l’exposició temporal de llarga durada “Després de la mort. La col·lecció del Museu de Terrassa”. Places limitades. Cal inscripció prèvia, a partir del 5 de maig i fins a exhaurir places disponibles, al telèfon 900 268 268. Lloc: Complex Funerari de Terrassa (carretera de Montcada, 789). Organitzen: Funerària de Terrassa SA i Museu de Terrassa.

La Nit dels Museus dissabte 15 de maig. Enguany l’activitat nocturna programada inicialment per La Nit dels Museus passa a horari de tarda amb l’activitat: «Tomàs Becket: una història en imatges». La proposta, emmarcada dins la programació de l’Any Becket a Terrassa es durà a terme dissabte 15 de maig a les 18.30 h a la Seu d’Ègara i constarà d’una xerrada a l’entorn de la vida i l’assassinat de Tomàs Becket i el seu ressò en l’àmbit artístic i cinematogràfic. Activitat gratuïta. Capacitat limitada. Cal inscripció prèvia, a partir del 5 de maig i fins a exhaurir les places disponibles, a [email protected]

Més informació de totes les activitats clicant aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa