MónTerrassa
Propostes km0 i espectacles consagrats per a la nova temporada del Terrassa Arts Escèniques
  • CA

Terrassa Arts Escèniques ha presentat la programació del segon semestre: un total de 15 propostes, entre les quals 3 familiars, conformaran la pròxima temporada, que donarà el tret de sortida el pròxim 10 de setembre. Les entrades ja es poden comprar a partir d’avui a Entrapolis i la nova web estarà disponible el 29 de juny. Entre els objectius i les línies de programació d’aquest segon semestre del 2021, destaca la connexió amb el teixit cultural terrassenc: amb l’objectiu d’obrir els teatres encara més a la ciutat, s’estableix una forta vinculació amb les entitats, iniciatives i experiències escèniques i culturals que tenen lloc a la ciutat de Terrassa. Això es tradueix en la programació de propostes en col·laboració amb festivals de la ciutat sobretot, i també a nivell català, tant festivals ja existents com nous festivals que neixen aquest any.

També destaca la multidisciplinareitat de les peces programades amb la voluntat que el que es pugui veure als teatres municipals de la ciutat inclogui dansa, circ, teatre de text, teatre familiar, teatre de titelles, d’objectes, entre altres, per tal d’obrir Terrass Arts Escèniques als diferents públics de la ciutat, amb els seus interessos diversos. En aquest sentit, es podran veure des de grans figures del teatre català i estatal, fins a performances més experimentals, noves creacions coproduïdes per Terrassa Arts Escèniques, i peces vinculades a processos de residències que han tingut lloc als teatres municipals.

Terrassa Arts Escèniques continua focalitzant el seu esforç en fer possible un teatre més accessible i inclusiu amb propostes que compten amb audiodescripció i subtitulació, però també amb una línia més inclusiva on les peces presentades incloguin una major diversitat de capacitats sobre l’escenari.

L’inventor d’il·lusions | Cedida

Festivals i projectes

La col·laboració amb diferents entitats, organitzacions i festivals de la ciutat de Terrassa és palpable en aquesta nova temporada amb les següents propostes: En col·laboració amb l’Associació de Circ terrassenca Tub d’Assaig, aquesta temporada el TAE presenta dos espectacles inclosos també en la programació del Festival de Circ de la Maurina: BaBa YaGa de LooPscol·lectiu, una peça que combina veu, saxo i tècniques de circ; i NUYE, de la Companyia de circ “eia”, que ens parla de les relacions de parella també a través del llenguatge del circ i que s’estrenarà aquest estiu al GREC Festival de Barcelona.

També presenta un espectacle inclòs en la programació del Festival Didó de Música i Titelles de Terrassa, Vols de cor de Cia. Da Capo i Cia. Tactilicuä (ESTRENA), una òpera amb titelles per a tota la família basat en Les noces de Fígaro de Mozart.

Sorgits en el marc de Terrassa Crea, el programa de suport a projectes culturals vinculats als àmbits de les arts i el pensament engegat pel servei de cultura de l’Ajuntament de Terrassa, es podrà veure: Les traces del silenci de Therkas Teatre, una investigació escènica sobre el tràfic de nens i nenes durant el franquisme; Mi padre no era un famoso escritor ruso de Bárbara Bañuelos, un documental escènic a partir del cos i sobre el patiment mental; i l’estrena de Murmut dels terrassencs Palet & Ubach, intrusos (ESTRENA), una proposta de teatre visual i d’objectes, amb música en directe i sobre la necessitat de protecció.

Aquesta última proposta de Jordi Palet i Toni Ubach, està inclosa també a la programació del Festival IF Barcelona, el festival de teatre visual i de figures de Catalunya, amb el qual Terrassa Arts Escèniques també programa una segona proposta, Fulla Blanca de la Companyia Frobvia, Marina Baixas i Júlia Mata, un homenatge a les plantes que utilitza el paper com a material escènic i sonor.

L’espectacle Nuye | Clara Pedrol

I en el marc del nou Festival de màgia Amit de Terraassa es podrà veure L’inventor d’il·lusions del Mac Magoo, una proposta familiar d’il·lusionisme i jocs de mans per fascinar als més menuts. I també familiar és l’espectacle Jungla del col·lectiu Big Bouncers, on els cossos es camuflen, brillen, floten, reboten, s’estiren i es transformen constantment, i que es programa en el marc del Festival Terrassa. Ciutat de la Dansa.

El vell Léon, del terrassenc Òscar Intente (ESTRENA) i interpretat Quimet Pla i el mateix Intente, és una altra de les estrenes de la temporada i una coproducció de Terrassa Arts Escèniques. Una trobadà imaginària entre l’autor d’El Petit Príncep i la persona gran que el va inspirar. A més, el TAE també acull la Mostra SetdTeatre, amb la voluntat de donar suport i visibilitat al treball de les companyies de teatre no professionals de la ciutat: durant tres dies, al Teatre Principal s’hi podran veure fins a quatre muntatges teatrals de companyies amateurs de Terrassa.

Noms i propostes d’èxit

La resta de la programació la conformen propostes com Plomes i reclams de Marc Rosich i Roberto G. Alonso, una proclama feminista a través dels principals personattges de la història de la música; Els gossos, de Nelson Valente, una comèdia tràgica sobre els secrets d’una família qualsevol amb Mercè Aránega, Sandra Monclús, Joan Negrié i Albert Pérez; Celebraré mi muerte, de Marcos Hourmann, Alberto San Juan i Víctor Morilla, la història en primera peersona del primer metge condemna a Espanya per parcticar l’eutanàsia; i La habitación de María, amb Concha Velasco i dirigit per José Carlos Plaza, sobre la soledat, els fantasmes del passat i es pors d’una dona a qui li fa pànic sortir de casa.

La habitación de María, amb Concha Velasco

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa