MónTerrassa
Una producció egarenca, favorita als Premis de la Crítica
  • CA

‘Les tres germanes’, dirigida per Julio Manrique, encapçala el rànquing dels finalistes als Premis de la Crítica amb nou nominacions, seguida per ‘El quadern daurat’, que en té sis, i ‘Solitud’, amb cinc. Les nominacions vinculades als musicals han desaparegut per la reducció de l’oferta, tot i que hi haurà un reconeixement ex aequo per ‘A Chorus Line’ i ‘Infanticida’. En dansa, ‘Sonoma’ de La Veronal i la ‘3a Gala de Ballarins Catalans al Món’ del Centre Cultural de Terrassa opten a tres nominacions cadascuna. S’incorpora la categoria Peça de curt o mitjà format amb l’objectiu de posar en valor la intensa producció en aquest àmbit. Els guanyadors s’anunciaran el 3 de maig a La Villarroel.

A la secció de teatre, les dues produccions amb més nominacions corresponen al Teatre Lliure. ‘Les tres germanes’ opta a nou reconeixements, entre altres el d’Espectacle i el de Direcció per a Julio Manrique. La segueix amb sis nominacions El quadern daurat dirigida per Carlota Subirós. A continuació arriben dues produccions del TNC: ‘Solitud’, amb cinc candidatures, i ‘Justícia’, amb quatre, que empata amb ‘El combat del segle’, una coproducció de la Sala Beckett, el Grec 2020 Festival de Barcelona, el Centro Dramático Nacional i el Teatre Principal de Palma.

En les categories vinculades als musicals, la reducció de l’oferta causada per la pandèmia ha portat a prescindir en aquesta edició de les nominacions, però es farà un reconeixement directe ex aequo per dos espectacles molt diferents: ‘A Chorus Line’, la producció codirigida per Antonio Banderas i Baayork Lee, i ‘Infanticida’, un muntatge de petit format impulsat per la seva protagonista Neus Pàmies. La intèrpret també guanya en la categoria d’Actriu de Musical, mentre que la distinció masculina ha quedat deserta.

El díptic ‘The Missing Door/The Lost Room’, de la companyia Peeping Tom, que ha estat nominat com a Espectacle internacional tant pel jurat de teatre com pel de dansa. En aquesta disciplina, les dues propostes favorites són la ‘3a Gala de Ballarins Catalans al Món’, organitzada pel Centre Cultural de Terrassa, que opta a Espectacle internacional, Coreografia per la peça ‘Beyond The Threshold of the World’, de Kirill Radev i Ballarí per l’actuació de Salvador Martínez Masat a Take me with you, i ‘Sonoma’ de la companyia La Veronal – Espectacle nacional, Coreografia i Ballarina per Ariadna Monfort-.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa