MónTerrassa
El vestuari del film “La sombra de la ley” es veurà a Terrassa
  • CA
Fotograma de la pel·lícula La sombra de la ley
Fotograma de la pel·lícula La sombra de la ley | Cedida

!--akiadsense-->

El dijous 23 de gener, a les 18h, el Museu Tèxtil de Terrassa inaugura l’exposició “La sombra de la ley”, una mostra que reuneix el vestuari de la pel·lícula homònima dirigida per Dani de la Torre i protagonitzada per Luis Tosar, Michelle Jenner i Ernesto Alterio. El llargmetratge va ser un èxit de públic i de crítica, arribant a obtenir 3 premis Goya i 3 nominacions als premis Gaudí, incloent en ambdós casos la categoria “Millor disseny de vestuari”.

A la mostra, el públic podrà veure de prop els 27 models de vestuari més representatius de la pel·lícula, realitzats per la dissenyadora Clara Bilbao, qui va rebre el seu tercer Goya per aquest treball, a més d’esbossos, fotografies de la pel·lícula i l’estatueta del premi Goya.

D’una banda, es pretén donar a conèixer el difícil treball de disseny que hi ha darrera un film de primer nivell; de l’altra, submergir el visitant en un moment històric tan convuls com suggeridor, el dels “feliços anys vint”. L’exposició va ser produïda per al Museu del Traje de Madrid i després va itinerar al Museo Boca del Calvari de Benidorm, essent un èxit de visites en les dues seus. Entre gener i abril del 2020 es podrà visitar al Museu Tèxtil, en l’horari habitual d’obertura.

Fotograma de la pel·lícula La sombra de la ley
Fotograma de la pel·lícula La sombra de la ley | Cedida

!--akiadsense-->

El recorregut es divideix en tres ambients amb vestuaris molt variats tant pel que fa a la línia com als materials. El primer és el de la policia, el segon es refereix al món dels sindicalistes i el tercer s’introdueix al Music Hall. Els tres ambients s’acompanyen amb grans cartells de fons i un tòtem explicatiu a cadascun d’ells amb fotos i esbossos. L’estatueta original del premi Goya obre l’exposició al costat del cartell de la pel·lícula.

ACTIVITATS

• 23 de gener. Inauguració de l’exposició: dijous, de 18.00 a 19.00 h.

• 26 de gener. Cinefòrum “La sombra de la ley” i visita guiada a l’exposició amb Núria Braut: diumenge, de 10.30 a 13.30 h.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa