MónTerrassa
El pla B per si se suspèn la cavalcada de Reis a Terrassa

L’Ajuntament de Rubí suspèn la cavalcada de Reis vista “l’evolució de la pandèmia” i per tal d’evitar una “concentració massiva” de persones. Com a alternativa, es repetirà l’experiència del darrer Nadal i s’obrirà el parc del Castell per acollir el campament reial. Altres ciutats metropolitanes també valoren recuperar aquest format per si la situació sanitària els acaba empenyent a suprimir la cavalcada, com Terrassa, Sabadell o Vilanova i la Geltrú. Tant si se suspèn com si no, altres ciutats com Mataró i Badalona ja tenen previst la instal·lació del campament reial com a activitat complementària a la cavalcada del 5 de gener, que per ara es manté. Els ajuntaments admeten que la decisió dependrà del que diguin les autoritats sanitàries.A Mataró, de fet, el campament reial arrenca aquest dijous. L’activitat estava ja programada, independentment del que acabi passant amb la cavalcada. L’any passat aquesta alternativa a la tradicional cavalcada va ser tot un èxit i des del consistori s’ha volgut mantenir per ampliar i diversificar l’oferta per als més petits.

També repeteix l’experiència del campament reial l’Ajuntament de Badalona, que obrirà a Montigalà a partir del 30 de desembre. Tant Badalona com Mataró asseguren que ara per ara la cavalcada no està en dubte, però que en tot moment s’aplicaran les mesures que pugui acabar decretant la Generalitat a nivell de país.

En altres ciutats, en canvi, el campament reial –o formats similars– és ara com ara un ‘pla B’ en cas que les cavalcades s’acabin anul·lant. A Sabadell recuperarien la cavalcada estàtica a l’espai firal, mentre que Terrassa obriria escoles perquè els reis puguin rebre els nens. A Vilanova i la Geltrú esperen que no sigui necessari activar aquests plans alternatius.

Ciutats com Viladecans, Hospitalet de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Cornellà, Vilafranca del Penedès o Sitges treballen també amb la intenció de poder celebrar una cavalcada clàssica i en alguns casos, més que un ‘pla B’ amb campament reial, es treballa en recorreguts alternatius als habituals, optant per carrers més amples per evitar aglomeracions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa