MónTerrassa
Els Pastorets centenaris del Social de Terrassa poden més que la Covid-19
  • CA
zz

!--akiadsense-->

El grup de teatre del Social “pastura” pels escenaris de Terrassa des de 1908 fent diferents versions de la popular obra teatral nadalenca. Això significa que el Nadal 2020-2021 s’acompleixen 113 edicions de Pastorets: Primer van ser “L’estel de Natzaret” i “Bato y Borrego”.

Però va ser després que s’estrenés el 1916 la versió de Josep Ma Folch i Torres amb els arxiconeguts Lluquet i Rovelló, quan el Social va prendre la decisió de canviar de text. Aquest fet es va produir al Nadal 1921-1922.

Des d’aleshores, el Social de Terrassa és l’agrupació més veterana de Catalunya en fer la versió més reconeguda: “Els Pastorets, o l’adveniment de l’Infant Jesús” de Josep Ma Folch i Torres. I durant el Nadal 2020-2021, amb permís de Covid-19, se celebra l’edició número 100 d’aquesta versió. “Celebració que ampliarem fins al Nadal 2021-2022, quan farem 100 anys. Per arribar a qualsevol lloc, cal un equip entusiasta i que entusiasmi. Nosaltres el tenim i aquesta és la nostra sort. Fer cent anys, dins del teatre, és difícil; dins del teatre amateur, és més difícil i dins de la gens afortunada etiqueta que sovint ens posen als Pastorets (teatre de tercera, arriben a pensar alguns) és encara molt més difícil. Però aquí som. Les coses que no es fan amb rigor i amb amor, no acostumen a durar 100 anys, és més, no acostumen a durar ni dos anys. I senyores, senyors… en portem cent. Podem estar orgullosos. Gràcies als molts equips humans que ho han fet possible. I sobretot gràcies als milers de terrassencs i terrassenques (i de molts altres indrets del país) que ens heu donat suport i ens veniu a veure any rere any. Estem orgullosos del vostre suport, estem orgullosos de portar el nom de Terrassa als llocs de més reconeixement. Tots podeu estar igual d’orgullosos, Terrassa té els Pastorets més veterans de Catalunya. Felicitem-nos.”

Representacions

Si no hi ha cap imprevist pandèmic… al teatre Principal els dies 26 i 27 de desembre i 1,2,3 i 6 de gener.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa