MónTerrassa
Noves incorporacions al Festival de Jazz Terrassa 2020
  • CA

Poc a poc es va coneguent el llistat definitiu de propostes artístiques del 39 Festival de Jazz Terrassa, de l’11 al 29 de març, a diferents espais i escenaris.

Després que l’organització del Festival avancés fa unes setmanes els primers noms confirmats -“Dave Liebman & Richie Beirach Duet”, Trudy Lynn, Avishai Cohen, Pureum Jin, Ignasi Terraza, Kika Sprangers, Irene Reig, Mel Gimard i Luna Cohen- ara es desvetllen 3 nous concerts de pes a la Nova Jazz Cava: Ray Lema Sextet, Lew Tabackin Trio i Theo Hill Trio & Joel Ross.

Una de les novetats destacades del Festival és l’aposta per l’escena emergent. Theo Hill representa perfectament aquest nova veu. Nascut a Nova York, el jove pianista ha recorregut mig món com a membre de la The Minguts Big Band, la Big Band de Charles Tolliver o la The Josh Evans Big Band.

La seva darrera aventura la comparteix amb el destacat vibrafonista Joel Ross, una altra de les veus del moment creatiu actual. La interacció sonora de les vibracions de les làmines de Ross i les tecles de Hill creen una combinació espectacular. La Nova Jazz Cava serà testimoni d’aquesta aliança el proper dissabte 21 de març protagonitzada pels mateixos músics que fa uns mesos enregistraven Reality Check (Posi Tone, 2020) i que per primera vegada trepitjaran l’escenari emblema del Festival. La banda la completen dos músics superlatius: Rashaan Carter al contrabaix i Mark Whitfield Jr. a la bateria.

Els veterans Ray Lema i Lew Tabackin a la Nova Jazz Cava

L’escena europea del world jazz estarà representada pel pianista franco-congolès Ray Lema que amb 74 anys i un nou disc -Transcendance (One Drop, 2018)- oferirà un concert en format sextet a la Nova Jazz Cava, la nit del 20 de març. Serà la primera vegada que Terrassa podrà veure i escoltar a Lema i el seus músics de l’escena del jazz francès.

Sempre curiós amb totes les músiques del món i disposat a aventurar-se a qualsevol experiment musical, Ray Lema es va fer famós a mitjans dels 80. De perfil completament inclassificable, ha publicat al voltant de vint àlbums, tots diferents entre sí, però, tots ells marcats per un llenguatge molt personal, testimoni dels tants encontres musicals d’aquest incansable viatger i perpetu estudiant, com prefereix ser anomenat. Abanderat del llegat de l’arrel musical africana, Lema demostra la seva àmplia ambivalència estilística.

Lew Tabackin és l’altre dels noms propis de la present edició. Nascut a Filadèlfia (EUA) l’any 1940, el seu retorn després de 13 anys d’absència a la ciutat coincideix amb la gira de celebració del seu 80 aniversari. El seu concert està previst pel divendres 27 de març a la Nova Jazz Cava.

Compositor, arranjador, conductor i interèrpret, Tabackin ha passat per la ciutat en dues ocasions: durant la Temporada Estable de 2004 amb el seu trio habitual i com solista de la Big Band Jazz Terrassa, l’hivern de 2007. En canvi, pel contrabaixista belga Philippe Aerts i pel bateria Mourad Benhammou, membres del seu trio, serà la primera vegada que trepitjaran l’escenari de la Nova Jazz Cava.

Descrit com un dels pocs músics de Jazz capaç de desenvolupar dues personalitats musicals radicalment diferents pel què fa als seus dos instruments: el saxo i la flauta.

El seu distintiu estil hard bop amb el saxo tenor, usant intervals amplis, canvis bruscos de tempo i actitud, es contraposa amb les delicades interpretacions i virtuoses melodies a la flauta. Tabackin desplega amb solvència tota la gamma de possibilitats que li ofereixen ambdós instruments.

Swing al Pícnic Jazz Vallpardís

El jazz clàssic i el swing de La Locomotora Negra obriran una nova jornada del Pícnic Jazz Vallparadís, la 22a edició, el diumenge 22 de març. No serà, però, l’única cita amb el swing. El Festival serà l’aparador de diversos actes destinats a aquest gènere al llarg dels 19 dies de Festival: concerts de swing ballable, aperitius musicals, la Sessió Golfa a la Nova Jazz Cava o el 14è Jazz Terrassa Swing Stage de la mà de Terrassahoppers.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa