MónTerrassa
Neix a Terrassa el​​ Ballet​​ de​​ Catalunya
  • CA
Presentació del Ballet de Catalunya a Terrassa
Presentació del Ballet de Catalunya a Terrassa | Centre Cultural

!--akiadsense-->

A les portes de presentar la 35a Temporada BBVA de Dansa, el Centre Cultural Terrassa ha presentat aquest dilluns el Ballet de Catalunya, el qual ha instal·lat la sevaa seu estable a l’equipament egarenc. Amb la residència de la primera companyia de dansa clàssica, el Centre vol reforçar la seva projecció en el sector, desrpés de portar 34 anys programant dansa i acollir 170 companyies d’arreu del món.

El Ballet de Catalunya és la nova companyia de Catalunya nascuda amb vocació de mostrar la millor dansa feta a casa i consolidar així la nostra capacitat artística envers aquesta disciplina. Sota la mà d’una direcció artística de primera línia, encapçalada per Elías García i Larissa Lezhnina​, el nou Ballet de Catalunya evoca a la dansa més exigent i de tècnica acurada, mostrant peces del repertori clàssic combinades amb coreografies originals del mateix Elias Garcia​​i l’italià Raphael​​ Bianco​.

Pel que fa al finançament de la companyia, amb un pressupost inicial de 600.000 euros, s’ha iniciat una campanya de ‘crowfunding‘ amb la qual vol recaptar 200.000 euros, que l’ajudin a condicionar els espais d’assaig, unes naus molt properes al Centre Cultural. El director general ha indicat que esperen aportacions privades, patrocinis i mecenatge, que els doni finançament suficient. El Ballet de Catalunya també obrirà una acadèmia el gener de 2018 amb la vocació de professionalitzar als ballarins amateurs.

La BNC Opening Gala​, que se celebrarà el 19 de novembre, serà el moment escollit per presentar oficialment el treball d’aquesta nova companyia, amb peces com Corpi, Plenitude, Ensemble i d’altres més clàssiques com Suite de Paquita i el Pas de Deux del Corsari. L’objectiu de la gala és configurar un homenatge al treball, esforç i col·laboració de totes aquelles persones i institucions que amb petits gests i entusiasme han acompanyat a l’equip.

Assaig del Ballet de Catalunya
Assaig del Ballet de Catalunya | Centre Cultural de Terrassa

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa