MónTerrassa
Més de 70 concerts i activitats al 39è Festival de Jazz de Terrassa
  • CA
Presentació del Festival de Jazz a Terrassa
Presentació del Festival de Jazz a Terrassa | AJ. Terrassa

!--akiadsense-->

Aquest dijous ha tingut lloc la presentació del 39è Festival de Jazz Terrassa, organitzat pel Club Jazz Terrassa d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals, amb la col·laboració de l’Ajuntament. A l’acte, que ha estat conduït per la coordinadora del Festival, Susanna Carmona, hi han intervingut també la presidenta d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals, Maria Miralda. El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Isaac Albert; el regidor de Turisme, Pep Forn; així com músics participants i patrocinadors del Festival, també hi han assistit.

El 39è Festival de Jazz de Terrassa se celebrarà de l’11 al 29 de març, amb una variada oferta d’actuacions musicals que inclou fins a 70 concerts i activitats en els 27 espais que acolliran els 280 músics participants. La programació barreja noms de l’escena internacional amb figures consagrades i emergents de casa nostra, i amb el Pícnic Jazz Vallparadís, que tindrà lloc el diumenge 22 de març, i el premi Jazzterrassman com a moments més esperats del certamen.

Engany el festival ha fet una gran aposta per captar el pols a l’actualitat contemporània amb una programació variada i eclèctica amb fins a 10 presentacions discogràfiques i una mirada ferma cap a les noves escenes, les noves generacions de músics i les fusions que sempre han fet avançat el jazz. Un bon representant d’aquesta varietat és el congolès Ray Lema, que liderarà un concert en format sextet, en el que presentarà el seu darrer disc, Transcendance. Un altre dels cap de cartell serà el trompetista israelià Avishai Cohen, que amb la formació Big Vicious, estrenarà a Catalunya el seu projecte de jazz rock elèctric. Altres grans noms com Lew Tabackin, Dave Liebman —que recuperarà el duet amb el pianista Richie Beirach—, Theo Hill i Joel Ross —de la nova fornada de Nova York— i Catherine Russell —dama del jazz vocal amb essència de blues— completen la vessant internacional d’una programació que també recull les darreres novetats del jazz de casa nostra.

En el 39 FJT també podem comptar la presència de músics com Ignasi Terraza —que completa el seu trio amb la saxofonista sud-coreana Pureum Jin—, Luna Cohen, Toni Solà, Laia Porta, Susana Sheiman, entre altres. El multiinstrumentista Jordi Rossy serà enguany el guardonat amb el premi JazzTerrassman, i oferirà un concert especial el dia 15 de març a la Nova Jazz Cava. Tanmateix, una altra de les novetats del festival d’enguany és la residència de la saxofonista dels Països Baixos Kika Sprangers, que estrenarà el projecte Alto For Two, coliderat per la també saxo alt Irene Reig.

El cartell de Conrad Roset per al Festival de Jazz 2020
El cartell de Conrad Roset per al Festival de Jazz 2020 | Amics de les Arts

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa