MónTerrassa
Més de 50 concerts donaran vida al 41è Festival de Jazz de Terrassa
  • CA

El 41è Festival de Jazz de Terrassa arrenca motors per començar una edició del certamen molt especial, ja que recupera la programació a la primavera després de dos anys de pandèmia. L’edició d’enguany compta amb més de 50 concerts i activitats en 19 dies a càrrec de 220 músics participants, que tornaràn a fer de Terrassa la capital del jazz. La presentació del festival ha tingut lloc aquest migdia a la Nova Jazz Cava i ha comptat amb la presencia de l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, la coordinadora de Jazz Terrassa, Susanna Carmona, i la presidenta dels Amics de les Arts, Maria Miralda.

Aquest ha de ser el festival de la represa i la recuperació. Terrassa ha de tornar a viure amb la màxima esplendor el jazz”, ha recalcat Ballart després de recordar els dos anys de pandèmia que han afectat la cultura i la musica en directe, i que van obligar a posposar les dues edicions dels Festival de Jazz de Terrassa de 2020 i 2021. Malgrat el ja tradicional Pícnic Jazz no es pugui celebrar perquè requereix molta preparació, per prudència, i “perquè encara estem amb incerteses”, l’alcalde ha exposat que “el festival segueix sent de primer nivell, amb concerts de primera línia de gran qualitat artística”.

El certament començarà el proper dimecres 9 de març i s’allargarà fins el dis 27. Durant aquests 19 dies, passaran per Terrassa artistes com l’estrella del contrabaix Christian McBride, el jove saxofonista i compositor Immanuel Wilkins, el polifacètic i llorejat Emmet Cohen, l’experimentada Judy Niemack, Carme Canela, Marta Garret, Irena Reig, el mestre del piano Kirk Lightsey, Uf Wakenius, Mark Whitfield o Christian Escoudé. La coordinadora de Jazz Terrassa ha subratllat que hi haurà molts joves artistes amb discurs propi, i que Terrassa els pot servir “com a porta d’entrada a Catalunya i la resta de l’Estat espanyol”. “El jazz és molt viu i té molt futur, i el Festival de Terrassa és una bon exemple per demostrar-ho“, ha afirmat Carmona.

Addicionalment, enguany es recuperaran escenaris històrics com la Plaça Vella i la Plaça Catalunya, a més d’estendre els concerts a diferents punts de la comarca. El Parc de Sant Jordi és l’escollit per repetir com a escenari de clausura amb les actuacions del quintet d’Elisabet Raspall i la “swing machine” de Professor Cunningham and his Old School. Tota la programació ja es pot consultar a l’enllaç web del festival.

19è Premi Jazzterrasman

El 19è Premi Jazzterrasman recau enguany en Ignasi Terraza (Barcelona, 1962). Els seus 42 anys de trajectòria artística transiten en paral·lel al club de jazz egarenc. La seva incessant imaginació, un swing inigualable i un extraordinari domini del piano el fan mereixedor de la màxima distinció del Festival de Jazz de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa