MónTerrassa
Lluís Prats guanya el Premi Strega a la Fira de Bolonya
  • CA
Lluís Prats | BCT Xarxa

!--akiadsense-->

L’escriptor Lluís Prats ha guanyat el Premio Strega en el marc de la Fira de Bolonya per l’obra Hachiko, el gos que esperava editat per l’editorial Galera i que va guanyar el premi Josep M. Folch i Torres 2014. En aquesta obra, el professor Ueno recull un cadell per a la seva filla i aviat la relació entre el professor i l’Hachiko, el gos, esdevé especial. Cada matí l’acompanya a l’estació i, cada tarda, espera el seu retorn a dos quarts de sis. Es forja una relació basada en l’amistat i la fidelitat i sembla que no es pugui trencar. La Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya (Itàlia), que acaba aquest divendres, hi han participat una quarantena d’editorials en representació de les lletres catalanes. En aquest context i com ja es va anunciar, la il·lustradora mallorquina Aina Bestard rebrà el premi de l’Associació d’Editors Italians.

L’obra de Prats ha guanyat el guardó Strega Ragazze e Ragazzi a millor llibre infantil. En la categoria de 6 a 10 anys, i elegit entre 80 títols, l’obra de Prats s’ha imposat, sent el segon any consecutiu que un autor català aconsegueix aquest premi.

Lluís Prats (Terrassa, 1966) va estudiar Història de l’Art i Arqueologia a la UAB i a la UdG, i durant uns anys es va dedicar a la investigació i a la docència. Ha treballat com a mestre de primària i secundària, com a editor de libres d’art i com a productor de cinema a Los Angeles (Califòrnia). Ha escrit assaig (‘Cine para educar’, Ed. Belacqua), llibres d’art, novel·la històrica (‘Aretes de Esparta’, Ed. Pamies), i més d’una dotzena de novel·les infantils i juvenils traduïdes a varis idiomes (‘Concurs enverinat’, Ed. Baula; ‘La petita coral de la senyoreta Collignon, Shackleton. Expedició a l’Antàrtida’, Ed. Bambú). A la Galera ha publicat ‘Hachiko, el gos que esperava’, (premi Josep M. Folch i Torres).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa