MónTerrassa
Ja hi ha llista de candidats a Capgròs de Terrassa

Ja hi ha llista de candidats a Capgròs de Terrassa. Són els premis populars per exel·lència que es donen a la capital egarenca. Qui forma part del jurat és tot un misteri. El Casinet de l’Espardenya és una organització secreta. El capgrós el fa i el dedeix de manera gratuita a la ciutat Jan Grau.

El Casinet de l’Espardenya, la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana i l’Associació Nans i Capgrossos de Terrassa, recorden que la Festa dels Capdidats a Capgròs de l’any 2022 tindrà lloc dissabte 28 de maig a les 17’30 a la plaça Vella de Terrassa.

A partir de les cinc, els grups de cultura popular que hi participi, es concentraran al Raval per anar en cercavila fins a la plaça Vella passant per la placeta de la Font Trobada i el carrer de Gavatxons.

Els aspirants a Capgròs de l’Any hauran de defensar la seva capdidatura davant de la societat terrassenca que després tindrà el dret de votar-los presencialment en funció de les seves qualitats i els seus mèrits.

Després de grans deliberacions fins a altes hores de la matinada, la llista de capdidats proposats per al 2022 és la següent:

Així els defineix el Casinet.

1-Jaume Girona
Promotor de la Cultura Popular de Terrassa. Fundador dels Diables de Terrassa. També hi va ser en la creació de La Pàjara. Membre de Carnavalis i del Grup de Teatre d’Amics de les Arts. Un «Sac Ambulant» de cultura que va passar de ser escolta de Mossèn Homs a ensenyar balls d’envelat. No li agraden les sorpreses. Per això l’hem fet capdidat. I per la seva dedicació incondicional a la cultura de casa.

2-Elisabet Arpal
Educadora Social. Al 2019 es va convertir en la primera dona presidenta dels Castellers de Terrassa. També n’és grallera. Experta en mediació, ha sabut gestionar i coordinar la colla blauturquesa de la millor manera en temps de pandèmia mentre celebraven els 40 anys de la colla. Si no la veieu a
plaça, us la trobareu a l’aigua, ja que és una nedadora incansable.

3-Vicky Losada
Futbolista. Ha guanyat sis lligues, sis copes i una Lliga de Campions, com a capitana del Barça. Aquest curs fa «goals» a la lliga anglesa amb el Manchester City. També ha trepitjat els camps de la lliga professional dels Estats Units, sobretot els de Nova York. I ha estat la primera jugadora
espanyola en marcar un gol en un Mundial.

4-Mireia Comas
Fotògrafa documental i fotoperiodista. Especialitzada en moviments socials bàsicament el moviment ocupa, així com intervencions policials durant manifestacions, fet pel qual ha estat detinguda en diverses ocasions. També immortalitza la cultura popular i en especial els Minyons de Terrassa,
d’on en va formar part durant molts anys.

5-Anna Clariana
Il·lustradora gràfica amb més d’un centenar de llibres publicats. Actriu, sobretot còmica, del grup de teatre dels Amics de les Arts. A banda de ser una de les primeres gralleres de Terrassa també formà part de la primera i única colla de dones castelleres, «Les Minyones», així com dels Ministrils del
Raval.

6-Ester Llena
Gerent d’esterminioproduccions. Empresària del sector cultural. Coneix el món de l’oci, els espectacles i la música com ningú. Productora, guionista i presentadora del programa magazín de la Ràdio Municipal de Terrassa “La Nit Estèrica”.

7-Atenea Carter
Cantant, teclista i Vocal coah. Amb 6 anys ja tocava el piano i amb 15 treballava de corista. Compositora del grup Another Way, amb el què ha fet més de 200 concerts i lider de la formació The Mighty Might. La seva veu també l’escoltareu en alguns anuncis de grans marques. És la veu més
afinada de la ciutat.

8-Mariona Vigués
Historiadora i Professora de Secundària. Membre del Centre dEstudis Històrics de Terrassa, del que en va ser presidenta, i del Consell de Redacció de la Revista Terme. També s’ha deixat veure per l’Arxiu Tobella i el Rotary Club Terrassa. I ha trepitjat el saló de plens de l’Ajuntament com a regidora.
Passarà als anals de la història per la seva predisposició al què faci falta.

9-Àlex Bixquert
President de l’associació LGTB de Terrassa. Penetrador transgenerista (no ho diem nosaltres, ho diu el seu Twitter) Però també és biòleg especialitzat en genètica molecular aplicada a la biologia evolutiva amb habilitats en l’aprenentatge, la resolució creativa de problemes i el pensament analític. Actiu, combatiu i crític en la lluita pels drets de tots, totes i totis.

10-Sor Carmina Panera.
Membre de la Fundació Maria Auxiliadora i una de les veus del barri de La Maurina on es dedica a donar resposta a les necessitats socials i d’integració de la població de l’entorn. Coordinadora de projectes com l’INSIEME de confecció tèxtil. Li encanta fer sarau sobretot el de l’Associació infantil Sarau
de Terrassa de la qual en forma part.

11-Lildami
Cantant de trap català. De nom Damià. Dels estudis de disseny industrial va passar al 2014 a dissenyar cançons. Ens ha demostrat que es pot fer música urbana en català fins i tot cantant havaneres. Ara el veiem fent de jurat d’Eufòria. Esperem que aviat ens sorprengui portant unes arracades amb un
dolç Dàcar penjant.

12-Lluis Caelles
Periodista pallarès nascut a Isona però internacionalment terrassenc. Ha dirigit i presentat els Telenotícies de TV3 i n’ha estat corresponsal a Brussel·les. Aquest any ha viscut en primera línia la invasió de les tropes russes a Kíiv. Ens va encongir el cor amb la crònica interrompuda de Khomutets. Tot i que no se sent un corresponsal de guerra també ha hagut de cobrir altres conflictes bèl·lics com el de Gaza.

Escarni: A qui prohibeix la presència d’animals a les Festes Populars de Terrassa.

VOTACIONS
Per votar el capdidat preferit ho podeu fer el mateix dia de la festa o bé enviant un correu a [email protected] des d’avui i fins el proper dissabte 28 de maig del 2022 a les 21h.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa