MónTerrassa
L’Estadi Olímpic acollirà una gran festa de benvinguda als Reis d’Orient
  • CA
Presentació de la campanya de Reis
Presentació de la campanya de Reis | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; acompanyat del president del Centre Cultural El Social, Ricard Figueras; ha presentat aquest divendres la campanya de Reis 2021 i del patge Xiu-Xiu, i les principals novetats de la campanya de Nadal a Terrassa. “Que a Terrassa es pugui celebrar el Nadal com es mereix és gràcies a entitats culturals, eixos comercials i del teixit associatiu”, ha subratllat l’alcalde en agraïment a tots aquells que estan implicats en les diverses activitats d’aquests dies. “Aquest Nadal serà recordat per ser el Nadal de la pandèmia i que ens ha fet canviar moltes tradicions, però també per demostrar que amb responsabilitat, determinació i innovació la ciutat pot tirar endavant”.

Els Reis seran a la ciutat la tarda i nit del dia 5 de gener. “La seva presència és indispensable”, ha recalcat Ballart. “S’havia de pensar i repensar les vegades que calgués perquè la nit màgica es pogués dur a terme. Calia fer els màxims esforços possibles per mantenir la il·lusió”, ha afegit. Els Reis ho faran “des del cel, amb helicòpter” però tampoc s’ha volgut dir a on. Serà retransmès en directe per Canal Terrassa.

Per rebre’ls s’ha preparat una gran festa de benvinguda a l’Estadi Olímpic el dia 5, i s’han previst fins a tres “passis”, a les 17.30h, a les 19h i a les 20.30h. L’Estadi té una capacitat de 10 mil butaques i en funció de les restriccions de Procicat, l’aforament variarà. Per assistir a aquest acte gratuït caldrà fer una inscripció prèvia (disponible a partir de la setmana vinent) on es podrà triar hora i zona. “Demanem que es prioritzi l’entrada dels nens perquè volem que siguin ells qui omplin l’Estadi”, han ressaltat des d’El Social. Les entrades estaran limitades a sis entrades per unitat familiar.

Des d’El Social, reconeixen que “ha estat un any difícil per decidir quines possibilitats teníem. Crec que hem triat les més apropiades pels temps que ens trobem”. Figueras ha explicat que l’espectacle comptarà amb música, llum i foc”. Durarà 30 minuts cadascun dels tres passi, i ha avançat que hi haurà “sorpreses, també el tradicional ball de reis amb l’àliga de Terrassa”. Des d’El Social s’ha dissenyat intentant intercalar la típica arribada en helicòpter i la que es feia a l’Ajuntament. “Volem que sigui el més amable possible”. La campanya de Nadal d’El Social tindrà un cost aproximat de 35 mil euros, i comptarà amb 350-400 persones entre voluntaris i figurants.

Si la situació sanitària ho permet, no es descarta que els Reis un cop finalitzi el darrer passi de la festa de benvinguda (a partir de les nou) es pugui fer una passejada, només amb les carrosses dels Reis i sense tirar caramels, per les principals avingudes de Terrassa. “No és una certesa, sinó una possibilitat”, ha recalcat. Hi haurà factor sorpresa sobre què podrà sortir i què no.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa