MónTerrassa
La dansa clàssica Giselle arriba a la Factoria Cultural de Terrassa
  • CA

La dansa clàssica Giselle arriba a la Factoria Cultural de Terrassa interpretada pel Russian State Ballet i amb orquestra en directe. La companyia de Moscou, dirigida per Viacheslav Mihailovich Gordeev, interpretarà aquesta obra mestra del ballet romàntic amb música en directe. Giselle es podrà veure finalment en dues funcions el dissabte 3 de juliol, a les 20h, i el diumenge 4 de juliol, a les 18h. Aquesta peça romàntica està ambientada en un entorn camperol a Alemanya a l’època medieval. La història està inspirada en l‘obra De l’Allemagne que Heinrich Heine va escriure el 1835. Estrenada el 1841 a l’Òpera de París, és una obra mestra absoluta del ballet romàntic i es considera una obra fonamental de la dansa clàssica tant pel tractament dels ideals romàntics com per l’ús de la més refinada tècnica teatral del segle XIX. A la Factoria Cultural de Terrassa es podrà veure amb la música en directe de l’Orquesta Simfónica de San Vicente (Alacant), un conjunt de 35 components sota la batuta de Pablo Gutiérrez Pastor.

Ballet Estatal Rus (Russian State Ballet)
El Russian State Ballet (Moscou) va ser fundat el 1981 per Viacheslav Mihailovich Gordeev, nomenat ‘Artista del Poble de la Unió Soviètica’ i n’és el director artístic i el coreògraf oficial des dels inicis de la companyia. En 30 anys d’activitat i amb més de 90 ballarins que té actualment, el Russian State Ballet ha adquirit una gran força i gaudeix de gran reconeixement a nivell mundial. Hi han treballat figures representatives del ballet com M.Semionova, A.Messerer, Sh.Lagudin, E.Axenova, G.Pribylov, N.Ryzhenko i M.Lavrovskii entre d’altres. Viacheslav Mihailovich Gordeev té un clar ideal artístic: la cura, la salvaguarda i la divulgació
del llegat de la coreografia clàssica. La companyia de Moscou es denomina a si mateix ‘ensamble de solistes’, perquè cada un dels ballarins té capacitat de presentar-se com a solista i enriquir artísticament amb les seves línies al cos de ball.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa