MónTerrassa
Kima Guitart presenta “Cassandra” al Museu Tèxtil de Terrassa
  • CA

L’artista Kima Guitart presenta a la sala Espai Zero del Museu Tèxtil la mostra “Cassandra. La paraula com a arma de llibertat”. El projecte d’aquesta exposició, que s’inaugurarà el proper 20 de febrer, és el resultat de la lectura del llibre Cassandra de Christa Wolf que l’artista va rellegir el 2020 durant el temps de confinament. Es tracta d’un llibre on la profetessa Cassandra és assassinada per Clitemnestra quan arriba a les portes de Micenes després que Troia quedés destruïda i la seva família aniquilada.

L’exposició consta de peces de diversa tipologia i formats: una seda pintada mural, 15 fotografies, 4 cubs de ferro, sedes pintades amb colors significatius i la impactant ”Túnica Cassandra”. El principal interès de l’artista amb aquestes obres és comunicar la soledat d’un personatge mític davant la mort. També abordar la falta de reconeixement públic del discurs femení, de les dones silenciades o declarades boges o bruixes per dir el que ningú volia escoltar. Kima Guitart afegeix: “He intentat mirar amb l’ull interior, que permet veure l’invisible, el que no es pot dir o jo no sé dir o és difícil de dir, perquè l’art permet transgredir els límits de la paraula”.

En motiu de l’exposició s’ha editat un catàleg que comprèn, a més de la totalitat de les peces de l’exposició fotografiades, textos complementaris sobre la mostra i l’artista. Es tracta d’una edició descarregable en format digital en aquest enllaç, i que estarà disponible a partir del proper dia 20 de febrer de 2022.

Kima Guitart

Kima Guitart pinta sobre seda des del 1971, aprengué les tècniques tradicionals xineses de pintura sobre seda a París i patronatge i altres tècniques d’estampació a Nova York. Ha exposat a galeries d’art i museus d’Europa, EUA, la Xina i el Japó. La seva obra té diversos vessants: indumentària, sedes murals, escultures i fotografies tèxtils. L’exposició i el llibre “Cassandra” són les seves darreres obres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa