MónTerrassa
El Jazz torna a les places de Terrassa
  • CA

La plaça Vella i la de Catalunya recuperen els concerts diürns amb Rambalaya i Voro García Roommates. L’entorn del Pati Històric del MNACTEC acollirà l’espectacle liderat per la cantant Queralt Albinyana. Els estudiants dels Conservatoris de Música de Terrassa i Sabadell es presenten amb grans conjunts a la Nova Jazz Cava.

Mentre els primers concerts a la Nova Jazz Cava es van succeint, es recuperen les propostes musicals de carrer durant el cap de setmana d’arrencada del 41 Festival Jazz Terrassa. D’aquesta manera, el certamen recobra una certa normalitat malgrat que l’organització va descartar, per aquesta edició, la multitudinària celebració del Pícnic Jazz Vallparadís.

La Plaça Vella recupera l’esperit més popular amb un concert ple de lluminositat i superposició d’estils. Liderada pel bateria Anton Jarl i sota la producció de l’infal·lible Dani Nel·lo, Rambalaya parteix del Rhythm & Blues dels anys 50 i 60 per obtenir una proposta amb identitat pròpia. Solvents en la composició i sobrats de perícia instrumental, el septet està format per un autèntic all stars de músics de l’escena estatal.

Un altre dels escenaris històrics del Festival des de 1984 és la Plaça de Cataluya. El proper diumenge 13 acollirà el concert de Voro García Roommates, una amalgama de hard bop i blues d’autèntic so novaiorquès i d’alt component rítmic. Al capdavant hi ha el trompetista i compositor valencià Voro García signa bona part de les composicions publicades al disc homònim de partida i el que s’acompanya de la “crême” de l’escena catalana i andalusa.

*En cas de pluja, els concerts es traslladaran a la Nova Jazz Cava.

Concert al pati del MNACTEC

Al llarg de 14 edicions, l’organització del Festival ha mantingut de forma ininterrompuda la col.laboració amb el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) amb un concert al Pati Històric de l’antic Vapor Aymerich, Amat i Jover.

El Blues des d’un punt de vista femení. Aquesta és la proposta de l’actriu i cantant Queralt Albinyana al costat de Tota Blues a l’harmònica i del guitarrista Martín J. Merino. La banda fa un recorregut per la història del Blues, a través de les seves vocalistes i compositores més destacades.

Els futurs talents del Jazz se citen a la Nova Jazz Cava

L’aposta del FJT per les noves fornades de músics sorgits de les escoles i conservatoris de música d’arreu del territori s’ha fet evident al llarg dels 20 anys de les sessions Jazz Jove Non Stop. Enguany, posant èmfasi en les grans conjunts, les jornades evolucionen a Big Jove Non Stop, en les que escoltarem les big bands dels conservatoris de les dues co-capitals del Vallès Occidental. Sota la direcció de Toni Pola, la Big Band del Conservatori de Sabadell és una formació d’estudiants d’entre 9 i 15 anys amb un primer contacte amb el jazz i la música moderna. Compartiran escenari amb la Big Band del Conservatori de Terrassa, sota la batuta de John Dubuclet, ens oferirà un recull de 4 temes. La cita és diumenge 13 a les 6 de la tarda.

Amb el mateix afany de recolzar les futures generacions, el Conservatori Municipal de Terrassa ha convocat una master classe vers el format orquestral a càrrec del saxofonista i codirector de la BAO, Lluc Casares per dilluns dia 14 a les 4 de la tarda. L’endemà, en el mateix espai, els alumnes participaran en un concert de combos a partir de les 7 de la tarda.

Activitats paral·leles

Seed “Still growing” al Vapor 

Expo Jazz 22 a l’Espai G d’Art

“Francesc Burrull: Un buit que s’ha d’omplir”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa