MónTerrassa
Gemma Humet mostra el seu nou treball per primera vegada al Mercat de Música de Vic
  • CA
La cantant i pianista Gemma Humet
La cantant i pianista Gemma Humet | ACN

!--akiadsense-->

La cantant i pianista Gemma Humet ha pujat aquest divendres a l’escenari del Mercat de Música Viva de Vic per mostrar, per primera vegada, el seu nou treball: ‘Màtria’. Tres anys després del darrer llançament, la terrassenca estrena companyia: Andreu Moreno, a la bateria; i Jordi Casadesús, al baix, teclats i caixes de ritmes. L’objectiu, explica l’artista a l’ACN, “una sonoritat més electrònica” però sense abandonar la seva veu de cantautora i el piano. “Tenia ganes d’explicar coses noves i reinventar-me”, justifica. En el concert, celebrat aquest vespre al parc de la Bassa dels Germans Maristes i amb les entrades exhaurides des de fa setmanes, ha tocat totes les pistes del nou treball, que veurà la llum a finals d’octubre.

Humet ha protagonitzat la primera de les dues jornades de concerts presencial al MMVV més atípic de la seva història. La cantautora ha reconegut a l’ACN que li feia “molta il·lusió” poder presentar, després de tres anys repetint repertori, un nou treball.

En aquest nou projecte Humet ha apostat per arribar a nous públics sense abandonar el seu estil característic i, per tant, els seus seguidors més fidels. L’electrònica, amb caixes de ritmes, sintetitzadors i teclats, guanya pes. “Tenia ganes de reinventar-me, crec que era el moment”, justifica, tot recordant que porta més d’una dècada fent concerts en acústic i pràcticament sola.

Precisament ha estat el fet d’actuar pràcticament sola i en petit format el què li ha permès, reconeix ella mateixa, viure el que ha estat l’estiu “amb més concerts de la meva vida”. “No es pot generalitzar però aquí els cantautors hem tingut sort”, assegura. No obstant, reconeix que les mesures restrictives per la pandèmia se li fan estranyes. “Crec que ara parlo més perquè necessito tenir el feedback del públic”, diu en referència a com les mascaretes li impedeixen veure les expressions facials.

Humet està satisfeta d’haver pogut actuar presencialment. “No crec que les plataformes digitals siguin el lloc per fer concerts ni per la gent escoltar música”, opina. Per a ella el MMVV “és un aparador i, de cara a que et puguin contractar, crec que és important que existeixin plataformes com el mercat”, afegeix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa