MónTerrassa
La Font del frare, un espai de silenci
  • CA
La font del frare a Viladecavalls
La font del frare a Viladecavalls | Aj. Viladecavalls

!--akiadsense-->

Km: 1,30 km. (d’anada)

Temps: 45 minuts (d’anada)

Desnivell: 100 m.

Mitjà de transport: Vehicle i a peu

Accessos: L’excursió comença allà on el camí de Can Sanahuja deixa el barri de les Carenes de Can Turu i s’endinsa cap al bosc, de manera que el més recomanable és deixar el cotxe a la plaça de les Carenes de Can Turu.

Observcions: Es recomana fer l’excursió a la primavera, entre març i abril, en època de cria dels ocells perquè es pot escoltar molt bé el seu cant i inclús la seva activitat.

Descripció de la ruta

El racó de pau que descobrim avui és la font del Frare, un espai de silenci només acompanyat pel cant dels ocells. Iniciarem l’excursió deixant enrera la zona urbana pel Camí de Can Sanahuja, una pista forestal que discorre molt suaument enmig d’un bosc de pi blanc. L’anem seguint fins que a 300m trobem un trencall on l’indicador de Ca n’Olaguer i la Font del Frare ens guia cap a l’esquerra i a 100 m trobarem un trencall a la dreta amb una cadena, on començarem a baixar. Arran de camí predomina el roldor i el romaní, mentre que al sotabosc hi destaquen el llentiscle i el xuclamel. El camí fa un primer revolt a la dreta i uns metres més avall a l’esquerra discorre paral·lel al torrent que alimenta al del Frare, que és on es localitza la font. A la propera corba a la dreta, on s’hi enllaça una pista poc definida, podem aprofitar per contemplar una bonica vista del poble d’Ullastrell.

Nosaltres seguim camí avall, fent cas per ara a les marques blanques-vermelles. De tant en tant un roure jovenet fa presència enmig d’aquest bosc de pi blanc esclarissat i d’un alzinar encara tímid. Poc a poc ja podem veure la unió del torrent secundari amb el principal on hi fa presència el canyissar. Si seguim trobarem un trencall a la dreta però com que aquesta vegada no volem fer el camí Vell de Martorell no l’agafarem i per tant seguirem la pista amb les marques blanc- vermelles creuades. A pocs metres enllacem amb un camí i anem cap avall, ignorem el caminet que se’ns uneix per la dreta, i a uns 20m ja trobem el sender amb escaletes i una marca de color blau que ens porta finalment a la font. La frescor impregna aquesta esplanada, a la primavera tota ella d’un color verd humit, viu però alhora silenciós, on l’ombra ens dóna la benvinguda a un racó de pau.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa