MónTerrassa
La Fira Modernista farà viatjar Terrassa al 1900 amb més de 400 activitats

La Fira Modernista farà viatjar Terrassa al passat amb més de 400 activitats que reproduiran l’esplendor modernista de la ciutat de finals de segle XIX i principis del XX. El cap de setmana del 6 i 7 de maig, els carrers, places, museus i comerços de la ciutat es vestiran d’època per viure una de les cites més importants, que enguany arriba a la 20a edició i “assoleix la maduresa certificant Terrassa com la capital del modernisme industrial de Catalunya“, ha exposat l’alcalde, Jordi Ballart, en una roda de premsa on ha presentat tots els detalls del certamen, juntament amb el regidor de Turisme, Pep Forn, i la tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín.

Amb la dansa com a fil conductor, el certamen d’enguany compta amb més de 160 entitats col·laboradores que organitzaran tallers, mercats, actuacions de cultura popular, recreacions històriques, exposicions i espectacles per fer de Terrassa i el seu patrimoni un gran pol d’atracció turística. Concretament, més de 35.000 persones van visitar l’any passat la Fira Modernista i aquest any “preveiem que vagi a més”, ha exposat Forn.

Es reforcen les activitats nocturnes i les recreacions històriques

Pel que fa a les activitats, s’han volgut incorporar-ne de noves conservant les anteriors, engruixint les propostes. Enguany s’ha volgut potenciar les accions de recreació històrica i reforçar les activitats nocturnes. A més, l’entorn de la Sagrada Família s’incorpora com a nou espai, i deixa de formar part d’aquesta edició el passeig del Comte d’Ègara, actualment en obres.

A l’eix central -la plaça Vella, el Raval de Montserrat, la plaça de Salvador Espriu i la plaça Didó- hi haurà diferents activitats, com una exposició de cotxes d’època, actuació de castellers, mercats i espectacles relacionats amb la dansa. Cal destacar l’activitat que es durà a terme a l’Escola Pia de Terrassa, on s’enlairarà un globus que permetrà veure Terrassa des de l’aire. Només hi podran participar aquelles persones que vagin vestides d’època.

Al voltant de la rambla d’Ègara hi haurà el Mercat d’Alimentació Artesana, dissabte i diumenge des de les 10h i s’allargarà fins a les 22h. Al voltant de la Masia Freixa i al parc de Sant Jordi hi haurà el Mercat d’Artesania.

Tota la programació es pot consultar clicant en aquest enllaç.

Visites guiades als principals edificis modernistes

Com cada any, el certamen compta amb un gran repertori de visites guiades als edificis modernistes de la ciutat. Com a novetat, enguany s’inclou una visita al Cementiri Municipal de Terrassa per conèixer els diferents elements escultòrics d’època. És una novetat “que ve per quedar-se”, ha exposat Forn.

Totes aquestes activitats es duran a terme en una ciutat vestida de gala, amb els aparadors decorats d’època i molts dels comerciants vestits per a una de les principals eines de projecció de la ciutat. Com a mostra d’altres punts modernistes comptarem amb la presència de ciutats com Riga i Melilla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa