MónTerrassa
La Fira Modernista de Terrassa 2023 es dedicarà a la dansa
  • CA

La Fira Modernista de Terrassa es dedicarà el 2023 a la dansa. D’aquesta manera, l’any vinent s’apostarà per fomentar aquesta vessant més artística, la qual prendrà el relleu a la temàtica d’enguany, centrada en la universitat. El govern ja comença a treballar en les activitats i escenaris possibles per tornar a fer de Terrassa un pol d’atracció turística durant un cap de setmana de maig.

Abans però de mirar cap al futur, l’Ajuntament ha volgut fer balanç de la dinovena edició. L’àmplia i variada oferta d’activitats, amb l’ajuda d’una climatologia propícia, ha fet que durant els dos dies de festa els carrers de la ciutat s’hagin omplert al màxim. Així, un total de 35.109 persones han visitat alguns dels diferents elements que configuren el patrimoni de la ciutat. D’aquests, en destaquen especialment els més de 13 mil que van passar per la Masia Freixa o els més de 14 mil que van visitar el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica.

Un 41% de visitants, de fora de Terrassa

Pel que fa al nombre de participants a les diferents rutes i visites guiades organitzades durant la Fira, la xifra ha estat de 3.295 persones. Pel que fa a la seva procedència, un 55,97% de les persones que han participat d’aquestes activitats són de Terrassa, mentre que el 40,93% provenia de la resta de Catalunya, un 1,96% de l’Estat espanyol i un 1,14% de l’estranger.

Aquestes xifres són les registrades en els espais o activitats on es poden comptabilitzar els visitants, i no inclouen el flux de persones que al llarg de tot el cap de setmana han passat pels diferents espais de la Fira, destacant la gran afluència de persones registrat a punts com els tradicionals mercats d’alimentació i artesania o la plaça Vella, la Fira de Ciutats Modernistes del Raval o la Torre del Palau. A més, també destaca el nombre de visitants al Magatzem Pasqual Sala (actual seu de la Cecot), per on van passar 1.348 persones o la Casa Jacint Bosch amb 2.100 visitants durant les jornades de portes obertes de dissabte i diumenge. o el Teatre Principal, que va omplir l’aforament en tots els espectacles programats al llarg del cap de setmana.

“Una Fira encara millor”

La tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, afirma que: “La Fira ha estat tot un èxit, amb un gran nombre de visitants arribats d’arreu que han pogut gaudir del nostre patrimoni, la nostra gastronomia, el nostre comerç i la nostra cultura. Desprès de dos anys molt complicats, la Fira ha tornat al lloc que li correspon, els carrers i places de la ciutat, consolidant-se com una de les eines més importants que tenim per projectar Terrassa a l’exterior”.

Per la seva banda, el regidor de Turisme, Pep Forn, destaca que: «Enguany, s’han incrementat el nombre d’activitats, espais i també les entitats participants a la Fira, i hem vist els carrers de la ciutat més plens que en edicions anteriors. Hem incrementat l’oferta, ampliant horaris i activitats, hem reordenat els espais, per tal d’evitar al màxim les aglomeracions. A partir d’aquest moment, comencem a treballar per preparar la de l’any vinent, amb la dansa com a protagonista, amb l’objectiu d’aconseguir fer una Fira Modernista encara millor”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa