MónTerrassa
La Fira Modernista de Terrassa 2022 estrena espai amb l’Escola Industrial
  • CA

La Fira Modernista de Terrassa 2022 tornarà a omplir els carrers de la ciutat i ho farà de la mà de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), que enguany compleix 120 anys. Després de dos anys en què un dels més grans esdeveniments de projecció s’ha vist reduït a la mínima expressió per culpa de la pandèmia de la Covid, aquests 6, 7 i 8 de maig espera “reprendre el format presencial i tornar als carrers”. I és que des del govern municipal no volen deixar passar una de les “més grans oportunitats que tenim per donar visibilitat i projectar a l’exterior a la ciutat, i que serveix per enformar tot el teixit socioeconòmic terrassenc, especialment el vinculat en la restauració i comerç”, ha exposat la regidora de Comerç i Mercats, Jennifer Ramírez.

Per anar obrint boca, aquest dijous, 10 de febrer, s’ha donat a conèixer quin serà el cartell. Està creat per l’estudi Genèric Disseny, de la mà de Belen Bach i Anto Sanromà i representa els elements més significatius de la Terrassa de principis del segle XX. “Ens hem inspirat amb l’artista modernista Alexandre de Riquer, amb un treball en què s’hi pot veure plasmada la iconografia associada a l’Escola Industrial (amb la façana original del centre en un pla protagonista), acompanyat d’elements simbòlics que evoquen aquella època com el laboratori, la fàbrica tèxtil i els llibres, amb trames i teixits”, han explicat els seus autors. Un cartell “amb molta taca, simplicitat formar i colors plans, que vol ser molt visual”.

Acte de presentació del cartell de la Fira Modernista de Terrassa 2022 | Lluïsa Tarrida

Un nou espai per a la Fira

El regidor de Turisme, Pep Forn, ha avançat algunes de les prioritats i novetats de la Fira Modernista 2022. Per exemple, l’oportunitat que genera la incorporació de l’ESEIAAT, amb qui es vol continuar “fent camí junts”. Per una banda, perquè s’ha aconseguit implicar a totes les escoles d’enginyeries perquè organitzin activitats relacionades amb la ciència, la tecnologia i el modernisme. De l’altra, perquè crearà un nou espai de circulació. Des del govern municipal ja tenien pensat ampliar la Fira més enllà dels carrers més cèntrics, i ara, tenen una bona excusa per fer-ho.

D’aquesta manera, el carrer Font Vella, Passeig, avinguda Jacquard (amb la casa Baumann) i fins a l’escola industrial formaran un nou espai que s’espera que espongi la Fira. Això serà molt important tenint en compte que enguany una de les grans apostes és fer venir més gent de fora. “Si tot va bé, aquest nou espai ha vingut per quedar-se, i volem que també sigui un espai central de la Fira. Treballem per portar més visitants que altres anys i per això era important obrir-la, per evitar un col·lapse que en els darrers anys ja era evident”. Així doncs s’espera que aquest maig la ciutat bulli d’activitats i de persones.

Per la seva part, el director de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), Xavier Roca, ha mostrat la seva satisfacció per aquesta “unió” entre l’escola i la Fira Modernista, recordant que el centre va néixer d’una necessitat civil i econòmica i que ha anat creixent al mateix ritme que la ciutat, fins a quedar plenament integrada en la trama urbana.

Anto Sanromà i Belen Bach, de l’estudi Genèric Disseny, són els autors del cartell de la Fira Modernista de Terrassa 2022 | Lluïsa Tarrida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa