MónTerrassa
Figures trencadores com Blanchard i McCaslin aterren a Terrassa
  • CA
Terence Blanchard | Henry Adebonojo

!--akiadsense-->

El 37 Festival de Jazz Terrassa avança sense aturador durant la seva segona setmana. Després dels primers concerts celebrats amb èxit a diferents escenaris, Terrassa veurà actuar a rellevants músics nord-americans del moment.

L’exponent de l’escola de Nova Orleans es presenta amb una proposta elèctrica imponent

El reconegut músic, compositor i arranjador de Nova Orleans Terence Blanchard torna al Festival amb el seu E-Collective. El revolucionari ensemble superposa les capes del groove amb el color del funk, el blues i el R&B. Un so distintiu que aconsegueix la mescla perfecta entre la genialitat de Blanchard i la innovació de joves pioners de l’escena nord-americana. Blanchard debutava l’any 1997 a la Nova Jazz Cava de Terrassa com a líder del seu grup, després d’haver participat anteriorment al Festival en les edicions del 1984 amb Art Blakey Jazz Messengers i l’any 1993 amb el seu “X” Quintet.

El saxofonista que va gravar amb David Bowie

Considerat per molts una revelació musical i elogiat pel seu virtuosisme, Donny McCaslin torna a Terrassa com a líder indiscutible capitanejant una banda de primer nivell. El músic californià és pura energia jazzística amb un so brutal i atmosfèric alhora. La seva repercussió mediàtica s’ha disparat arrel de la col·laboració en l’enregistrament del darrer disc de David Bowie, Blackstar. El seu treball en el darrer àlbum del Duc Blanc ha estat una inspiració per a la seva carrera, segons explica McCaslin. Precisament Beyond Now (Motema, 2016), el disc que presentarà a la Nova Jazz Cava, està inspirat en una cançó de Bowie que va quedar-ne exclosa.

El peculiar so del blues de Chicago

Billy Branch és considerat una figura cabdal del blues i la seva pedagogia. Deixeble directe del gran mestre Willie Dixon, amb qui va compartir escenari i gires mundials durant 6 anys, el músic nord-americà ha enregistrat prop de 200 àlbums, ha rebut 3 nominacions als premis Grammy i acumula més de 70 gires internacionals en 40 anys de carrera. A Terrassa ens visitava fa dinou anys també en un concert estel.lar a la Nova Jazz Cava. Pel seu retorn a la tradicional Nit de Bluesl’acompanya Demetria Taylor, col.laboradora habitual de l’harmonicista i una vocalista de veu sensual i apassionada que es manté fidel al so shuffle característic del blues de Chicago.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa