MónTerrassa
El 41è Festival Jazz Terrassa estén la seva programació a la comarca
  • CA

El 41è Festival Jazz Terrassa desplaça la seva òrbita geogràfica a les ciutats veïnes de Vacarisses, Matadepera i Viladecavalls programant quatre concerts de gran varietat estilística. Alhora, la quaranta-unena edició aposta per seguir consolidant els enllaços amb els diferents agents culturals i escoles de música, no només de Terrassa, sinó també de les tres poblacions limítrofes.

Jazz dels anys 50 a Matadepera i fusió a Vacarisses i Viladecavalls

Matadepera estrena un nou escenari emplaçat al Parc del Bosquet, on acollirà el divendres 18 de març el concert de 12 to 12 Quintet, un projecte amb inspiració del jazz dels anys 50 i amb una amplitud de registres i complicitats en directe. En el mateix espai, dissabte 19 de març a les 12h del migdia la Fredi’s Jazz Band, la big band sorgida de l’Escola de Música Frederic Mompou de Matadepera, oferirà una varietat del seu repertori en directe.

El divendres 18 de març, el Casal de Cultura de Vacarisses acollirà la presentació del nou àlbum de Jazz Pretenders,Big Jump (Blue Moon, 2021). La formació, liderada per Jordi Blanch, que s’endinsa en els territoris de la fusió amb ritmes trepidants, groove i improvisació creativa, comptarà amb la col·laboració de Marian Barahona.

Scaramanga, capitanejada pel guitarrista Héctor Martín i el saxofonista Pere Miró, presentaran dissabte 19 de març a Viladecavalls, una combinació de composicions originals carregades de missatge, energia i potència amb temes totalment ballables. Completarà la sessió, el combo de jazz de l’Escola de Música Pau Casals.

Finalment el dissabte 26, Vacarisses reeditarà el tradicional Esmorjazz, que enguany suma la 5a edició. Ho farà de la mà de la banda intergeneracional 4 Against The Blues & Roger Félez, on el talent i l’expertesa sintonitzen a la perfecció i on el soul, el funk, el blues i el rock conformen un repertori estilístic amb versions de BB. King, Eric Clapton, Buddy Whittington o Johnny Winter. Abans però obrirà la matinal, a la Plaça Major la Banda de l’Escola Municipal de Vacarisses

El Festival reforça el vincle amb les entitats culturals de la ciutat

L’edició 2022 recuperarà les activitats adreçades al públic infantil i familiar que per primera vegada acollirà La Biblioteca Central. Per una banda, la sessió Nascuts per llegir · Jazz Menut a càrrec de la cantant, pianista i compositora Carolina Alabau, i per l’altra, un taller infantil i un aperitiu musical amb el trompetista Josep Mª Farràs.

La vessant pedagògica i el suport als joves talents també segueix essent una aposta indiscutible del festival. L’aliança amb el Conservatori Municipal de Música es traduirà en una masterclass a càrrec del saxofonista Lluc Casares i amb un concert de combos i jam session a l’Auditori Municipal. El suport cap al nou planter de músics culminarà amb el concert Big Jove Non Stop, diumenge 13 de març a la Nova Jazz Cava, on participaran la Big Band del Conservatori Terrassa i també la del Conservatori de Sabadell.

El Cine-Club d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals segueix mantenint la seva oferta cinematogràfica amb el passi de la pel·lícula Blues In The Night (EEUU, 1941) a la que es sumaran les projeccions a la Nova Jazz Cava dels films Francesc Burrull: un buit que s’ha d’omplir (Espanya, 2021) i Trance (França, Espanya, Itàlia, 2020) d’Emilio Belmonte.

Finalment, la Casa de la Música de Terrassal’espai G d’Art, el MNACTEC o l’associació Terrassahopers mantenen enguany el vincle col·laboratiu acollint concerts o activitats paralel·les a les seves respectives seus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa