MónTerrassa
Fem Estiu! omplirà Terrassa d’una àmplia oferta de propostes culturals
  • CA

El cicle Fem Estiu! omplirà Terrassa d’una àmplia oferta de propostes culturals entre els mesos de juliol i setembre de 2022. Arrencarà el dia 10 de juliol i tindrà amb activitats com el Festival d’Estiu a la Seu, l’Egara Film Fest, al barri de les Arenes, el Festival Maleducats o el Festival de Circ de la Maurina, entre moltes altres propostes per a tot tipus de públic.

Un ampli ventall de propostes culturals que van de la música al cinema passant pel teatre, el circ, les visites al patrimoni o les activitats infantils i familiars. Un programa elaborat conjuntament amb les entitats i els agents culturals locals i que arribarà a tots els districtes.

El Fem Estiu! comença amb la projecció de la pel·lícula «Encanto» al Cinema Catalunya dins del cicle «Hora Blava». Una sessió oberta al públic en general però adaptada especialment per a les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i/o discapacitat intel·lectual.

El 14 de juliol, continua amb el Festival de la Seu d’Ègara, a càrrec de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, que s’allargarà fins al 16 de juliol. El mateix dia, la Sala La Rasa 64 serà el marc del concurs de Música Urbana Radar Maleducats.

Durant el mes de juliol es duran a terme algunes de les activitats que són novetat, els tallers de percussió que els Diables de Sant Pere Nord faran als barris del Segle XX, el Pla del Bon Aire i Sant Pere Nord i els de cinema que aniran a càrrec d’un grup d’exalumnes de
l’ESCAC a Guadalhorce i Torre-Sana.

Els dies 15 i 16 de juliol, el Fem Estiu! recull en la seva programació el Maleducats, el Festival Internacional de Música Urbana de Catalunya, que se celebrarà a la Masia Els Bellots i que portarà a la ciutat les actuacions de conjunts com els argentins Bizarrap i Wos o les actuacions de Quevedo i Lildami i Julieta.

La regidora de cultura, Rosa Boladeras explica que: «A Terrassa, les propostes culturals continuen també durant els mesos d’estiu. Un cop finalitzada la Festa Major, el Fem Estiu recull el testimoni amb música, cinema o teatre a l’abast de tothom i arreu del territori. A més, aquest any també hem volgut impulsar tot un seguit d’activitats que, més enllà de l’exhibició, convidin als terrassencs i les terrassenques a participar activament de propostes com els tallers de percussió o de cinema que es duran a terme a diferents barris de la ciutat».

Les propostes al voltant del cinema són molt presents en aquesta nova edició amb la sessió de cinema a la fresca programada a Can Parellada i en la que es podrà veure el film «Jojo Rabbit» o amb la recuperació de l’Egara Film Fest, que aquest any es durà a terme els dies 22 i 23 de juliol a la plaça de Federico García Lorca, a les Arenes, amb la projecció dels curts «Calvario» i «Los Apaches» i de les pel·lícules «Los Cazafantasmas» i «Forrest Gump».

La programació del mes de juliol es completarà amb els espectacles teatrals «Pálpitos» i «Innocència» els dies 30 i 31 de juliol al Teatre Alegria, les jam sessions i el Jazz a la Fresca programats a la Nova Jazz Cava i el pati interior de l’Ajuntament per Jazz Terrassa o la programació que la Factoria Cultural de Terrassa ofereix al llarg de tot el mes.

Durant l’agost la programació continuarà amb propostes com les «Històries de ratolins» explicades per Toni Massagué per diferents espais i barris de la ciutat i en equipaments com les biblioteques municipals, el pati de l’Escola Josep Ventalló, la piscina de les Arenes o a la plaça de Can Tusell.

El mes de setembre s’iniciarà amb el tradicional Festival de Circ que, de la mà de Tub d’Assaig, tornarà al seu emplaçament habitual a la plaça de l’Assemblea de Catalunya, a la Maurina, els dies 3, 4 i 5 de setembre.

A més, del 5 al 9 de setembre se celebrarà la sisena edició de la Setmana de Jocs al carrer a la plaça del Vapor Ventalló amb una proposta adreçada especialment al públic més familiar amb jocs de taula, de cucanya, contes o exposicions, entre moltes altres activitats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa