MónTerrassa
Emotiu record dels Castellers de Terrassa per l’aniversari de l’Avi Emili
  • CA

Aquest dissabte, els Castellers de Terrassa no han volgut passar per alt una efemèride molt important per a la colla. I és que un 5 d’agost de fa 120 anys naixia Emili Miró i Fons, més conegut com l’Avi Emili. Membre fundador dels blauturquesa i president fins al dia de la seva mort (1993), cada any se li dedica una diada castellera plena d’emoció i record. L’any 1991 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Enguany però, la crisi sanitària derivada de la Covid-19 farà impossible celebrar la jornada en la seva memòria, que té lloc a mitjans del mes de setembre. Tanmateix, els Castellers han recordat a través de les xarxes socials l’aniversari i han volgut subratllar que “totes les nostres aletes són també teves”. A més de manifestar que “no podrem celebrar la diada però el seu tarannà segueix més viu que mai en el fer del nostre dia a dia”.

Tot el llegat de l’Avi Emili, format per més de 2.500 unitats documentals i la seva biblioteca personal, es va usar a Terrassa per crear un fons casteller que porta el seu nom, propietat de l’Associació Fons Casteller Emili Miró. Aquesta entitat té la finalitat de preservar, conservar i divulgar el llegat, organitzant xerrades i taules rodones, recuperant fotografies i pel·lícules històriques i fomentant intercanvis culturals. L’any 2010 la gestió, explotació i difusió del fons va passar a l’Arxiu Històric municipal de l’Ajuntament de Terrassa, on es pot consultar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa