MónTerrassa
Elisabeth Arpal (Capdidata): “Les noies joves poden liderar projectes”
  • CA

Elisabeth Arpal ha estat nominada candidata a Capgròs de l’Any 2023 pel Casinet de l’Espardeenya.

Com se n’assabenta?
Divendres al matí, quan soc amb els alumnes de p3 de l’escola, començo a rebre molts missatges i, molt sorpresa, obro el whatsapp de l’Ilde, l’anterior president de l’entitat, que em felicitava per la nominació. La meva resposta de sorpresa el porta a adjuntar-me la noticia.

Sorpresa? Li fa il·lusió?
Evidentment, molt sorpresa. No m’ho esperava gens, em va agafar desprevinguda¡ totalment. Il·lusió? Per descomptat. Crec que per tot terrassenc i terrassenca, qualsevol reconeixement a la teva ciutat, és motiu d’alegria, i així ha estat en el meu cas.

Elisabeth Arpal, presidenta dels Castellers de Terrassa | cedida
Elisabeth Arpal, presidenta dels Castellers de Terrassa | cedida

Què pensa que ha valorat el jurat del Casinet de l’Espardenya?
D’una banda, evidentment, la meva participació i implicació dins de la colla dels Castellers de Terrassa, entitat en la qual em sento identificada pels valors socials i cooperatius que transmet, i que es mereix el reconeixement pel que aporta a la nostra ciutat, tenint en compte a totes les ciutadanes, sent un espai inclusiu, difonent el fet casteller i apropant la cultura popular als barris de la ciutat, i la qual com bé sabeu he tingut l’honor de coliderar al llarg de les darreres temporades, juntament amb molts i moltes castelleres, companyes i amigues de Castellers.

D’altra banda, per la meva implicació al llarg de 20 anys al Club Natació Terrassa, un dels clubs més importants a nivell estatal en l’àmbit esportiu, en el qual he crescut com a esportista i monitora, on vaig interioritzar els valors de l’esforç, el sacrifici, la superació, i vaig tenir la oportunitat de transmetre-ho a les generacions pròximes.

Finalment, pel meu tarannà social, de professió i de vocació, que em porta a ser mediadora i comunicadora allà on vaig, i defenso fermament tenir bones relacions amb les persones que em rodegen i les entitats properes, deixant de banda les “guerres” internes.

Què creu que pot vendre l’Elisabeth per fer-se mereixedora de la distinció?
Sobretot el que significaria aquesta distinció per mi i per la ciutat és “obrir la porta” de les oportunitats i visibilitzar a les persones, sense necessitat d’una llarga carrera, i una empenta per a que les noies joves siguin valentes i creguin que també poden liderar projectes.

Què són per a vostè els Capgrossos de l’any?
Un reconeixement a personalitats terrassenques, que han treballat per la ciutat i que han destacat ja sigui personal o professionalment.

Creu que pots guanyar? Si guanya, què farà?
Sincerament, crec que hi ha molt nivell en la selecció, i em sento afortunada que el meu nom comparteixi llista amb aquest grup d’homes i dones, que aporten a la cultura popular i a la ciutat. Tant si gaudeixo del privilegi de ser escollida com si no, tinc clar que seguiré treballant per la ciutat de la mateixa manera com ho he fet fins ara.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa