MónTerrassa
Doctor Prats encapçala el cartell del Mirarock 2019 al castell de Miravet
  • CA
Concert de Doctor Prats a Terrassa | Marcel

!--akiadsense-->

La música festiva de Doctor Prats, SUU i Soul Machine inundarà el Castell de Miravet la nit del dissabte 29 de juny durant la setena edició del Mirarock, el festival de música que organitzen l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i l’Ajuntament de Miravet.

Obrirà la nit una de les bandes més populars de l’actual panorama musical del país: Doctor Prats. A Miravet, els vallesans hi presentaran el seu tercer disc “Venim de lluny”. Capaços de barrejar estils tan diversos com el pop, la cúmbia, el reggae, l’ska, el rock i l’electro swing, Doctor Prats portaran al castell el seu directe contundent i festiu, que els ha portat a ser un dels grups amb més poder de convocatòria de la música popular que es fa a casa nostra.

La festa al Castell de Miravet continuarà amb la pujada a l’escenari de SUU, una artista emergent que ha conquerit milers de seguidors a les xarxes socials i que també triomfa als escenaris. SUU presentarà a Miravet el seu primer disc ‘Natural’ (Premi Enderrock de la crítica al Millor disc revelació 2018), en el qual desplega la seva proposta de música compromesa i reivindicació feminista amb sons ballables i festius embolcallats per la seva personal veu.

Clourà la festa La Soul Machine, tot un referent del soul, el funky i el rhythm’n’blues a Catalunya. Amb més de 15 anys de trajectòria musical, la banda de Falset combina un repertori amb els gran èxits de la música negra i temes propis ballables i càlids amb una potent secció de vents i energia sense límit.

El festival Mirarock vol contribuir a enfortir l’oferta cultural d’estiu a la zona i apropar el patrimoni cultural i monumental català al públic jove. És una nit de música en català entre les pedres mil·lenàries del castell templer de Miravet on han actuat grups com ZOO, Sopa de Cabra, Manel, Catarres, Roba Estesa, Brams, Xeic o Sense Sal.

Castell de Miravet

El Castell de Miravet és un dels exemples més destacats d’arquitectura templera que es conserven a Europa. Construït sobre un escarpat turó a tocar del riu Ebre, està envoltat per una gran muralla de fins a 25 metres d’alçada, i domina estratègicament tota la cubeta de Mora.

La seva posició estratègica ha fet que s’hi succeïssin els assentaments en diferents èpoques i ha tingut un paper important en diferents conflictes. Construït inicialment pels musulmans, immediatament després de la conquesta d’aquestes terres per part de Ramon Berenguer IV, el castell va ser donat a l’orde del Temple, que el va convertir en la seu de la província templera de Catalunya i Aragó. Després de la desaparició d’aquest ordre, el castell va ser remodelat per adaptar-lo a les exigències defensives que comporta l’aparició de l’artilleria, però l’aspecte i les estructures són essencialment obra dels templers. Així, Miravet s’ha convertit en un dels millors exemples de l’arquitectura militar catalana dels segles XII-XIII.

El monument està gestionat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i és un dels principals atractius patrimonials de les Terres de l’Ebre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa