MónTerrassa
Descobreix l’univers amb el Planetari del MNACTEC de Terrassa
  • CA

El Planetari del MNACTEC és una experiència audiovisual immersiva que proposa al visitant descobrir la ciència, la tecnologia i la història de l’univers que ens envolta a través de projeccions audiovisuals en 360 graus.

La cúpula del planetari, de 7 metres de diàmetre, i la seva pantalla gegant amb projecció en format Fulldome 360º proporcionen al visitant una experiència audiovisual totalment immersiva.

El planetari, situat a l’Àgora del Museu, serà visitable de l’1 de desembre de 2021 al 31 de gener del 2022 en l’horari d’obertura del Museu.

Es projectaran dues peces audiovisuals sobre l’univers i els seus planetes:

Explorando el sistema solar

Recomanat a partir de 4 anys
Idioma: castellà
Durada: 12 minuts

Una producció espectacular que ens porta als planetes veïns i més propers a la Terra. Un viatge extraordinari a diferents escenaris del Sistema Solar interior que aconseguirà despertar la nostra curiositat per entendre i apreciar la Lluna, Venus, Mart, asteroides i cometes.    

El mundo anillo

Recomanat a partir de 6 anys
Idioma: castellà
Durada: 12 minuts

Un viatge al·lucinant a un planeta insòlit, més enllà dels límits del nostre Sistema Solar. Ens embarcarem en un viatge sortint des de la Terra fins arribar a una de les estrelles més properes, Gliese-581. Aquest viatge ens permetrà estudiar el seu sistema planetari extraordinari, endinsant-nos en un dels exoplanetes coneguts que es troba en zona d’habitabilitat.

El MNACTEC es va crear l’any 1984 com a resultat d’una reivindicació històrica

La voluntat de creació d’un museu de ciència i tècnica de Catalunya arrenca a finals del segle XIX. L’any 1937, la Generalitat republicana, donant resposta a aquesta vella aspiració catalana, va publicar una ordre per crear el Museu.

La Guerra Civil i la dictadura posterior del general Franco van estroncar el projecte, que va romandre oblidat fins els anys setanta del segle XX. En aquesta època, l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya va recuperar la iniciativa de fundar un museu de ciència i tècnica i, el 1979, van constituir l’ Associació del Museu de la Ciència i la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya amb la voluntat d’aplegar esforços per a la creació del Museu i preservar els béns del patrimoni industrial.

L’any 1981, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va assumir el projecte i el 1983 va comprar la fàbrica Aymerich, Amat i Jover, antic vapor tèxtil llaner de Terrassa, amb la finalitat de convertir-lo en la seu del museu i el 1984 va obrir la fàbrica al públic. La Llei de Museus de 2 de novembre de 1990, el va declarar Museu Nacional i el va constituir com a entitat autònoma. L’any 1996 es va inaugurar la primera exposició permanent i es van acabar les obres de restauració de la nau principal de l’edifici.

L’any 2014 es van celebrar diferents actes commemoratius del seu 30è aniversari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa