MónTerrassa
Dansa Metropolitana arribarà a Terrassa amb artistes internacionals
  • CA
ForFourWalls, una de les coreografies de Merce Cunningham que es veuran a la Dansa Metropolitana 2021
ForFourWalls, una de les coreografies de Merce Cunningham que es veuran a la Dansa Metropolitana 2021 | ACN

!--akiadsense-->

Una norantena d’espectacles i més de 240 activitats en total, conformen la quarta edició del Dansa Metropolitana que se celebrarà del 5 al 21 de març a deu ciutats de l’àrea metropolitana. Després de l’edició estroncada del 2020 degut a la pandèmia, enguany la cita preveu celebrar-se amb certa normalitat, estrenant 9 produccions i amb artistes locals i internacionals com Wim Vandekeybus, el Ballet de Lorraine, Lali Ayguadé, Juan Carlos Lérida, Sol Picó, Iratxe Ansa, Jose Manuel Álvarez, La Veronal, Silvia Gribaudi i Cesc Gelabert, entre altres. Entre les novetats d’enguany hi ha l’adhesió de Terrassa –que acull l’estrena de la cita- i el projecte Filatures de suport a la creació local.

Dansa Metropolitana va ser “el primer” festival perjudicat l’any 2020 per la crisi del coronavirus. La crisi va esclatar precisament la setmana que havia de començar la cita, finalment cancel·lada. Sortosament, més de 150 dels seus espectacles es van anar reprogramant durant l’any i, els que no, s’han recol·locat en l’edició d’aquest 2021. “Vam ser el primer festival que es va suspendre i espero que sigui el primer que es torna a recuperar”, ha desitjat Cesc Casadesús, membre de la comissió artística del festival i que ha defensat aquest divendres una programació “ambiciosa i amb moltes ganes”.

Dansa Metropolitana s’inaugurarà el 5 de març al MNACTEC de Terrassa, ciutat que s’incorpora al cicle i se suma als municipis que ja en formaven part: Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet i Viladecans.

El festival reunirà noms com Wim Vandekeybus, el Ballet de Lorraine, Lali Ayguadé, Juan Carlos Lérida, Sol Picó, Iratxe Ansa, Jose Manuel Álvarez, La Veronal, Silvia Gribaudi i Cesc Gelabert, entre altres. És a dir, tot i les incerteses del moment vol comptar amb artistes internacionals alguns dels quals vindran de fora. En canvi, l’organització ha preferit evitar enguany les coproduccions amb artistes i companyies de fora, i s’ha centrat en projectes d’àmbit estatal, 9 en total.

Projecte ‘Filatures’

Una altra novetat d’aquesta edició 2021 és el projecte ‘Filatures’. Una iniciativa plantejada amb dues voluntats: donar suport al teixit de talent local que recorre les ciutats que participen a Dansa Metropolitana, i jugar amb l’elecció d’espais propis de fàbriques tèxtils d’aquest entorn. Seran espais poc convencionals per a l’exhibició de la dansa (com el mNACTEC de Terrassa, la Postindustrial Zona Creativa de Cornellà o l’Oliva Artés de Barcelona, entre altres).

Els nou projectes seleccionats són dels artistes i/o companyies Ancorae danza, Juan

Carlos Lérida, Humanhood, Anna Borrosa, Antes Collado, La Banda Street Groove, Àngel Duran, Les Impuxibles i Mercedes Pedroche. La majoria actuaran en més d’una d’aquestes localitzacions industrials.

“La singularitat de l’any 2020 no ha impedit que el projecte segueixi creixent i teixint complicitats”, expliquen els organitzadors. Aquest 2021 se celebraran un total de 241 activitats, entre les quals una norantena d’espectacles diferents. D’altra banda, s’ampliaran horitzons proposant, per exemple, un catàleg de cinema de dansa per poder gaudir a través de Filmin, així com la celebració de més d’una vintena de conferències. També s’oferiran propostes singulars com les peces curtes per a espais no convencionals que es podran veure en diversos centres cívics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa