El proper cap de setmana, els Castellers de Terrassa celebraran la XXV Diada en record d’Emili Miró, fundador de la colla i president fins al dia de la seva mort. Els blau turquesa han organitzat una sèrie d’activitats durant el dissabte i el diumenge on conviden a tota la ciutat a acostar-se i conèixer la colla i el món dels castells. Les activitats començaran dissabte al matí, a la llar residencial Sant Llàtzer.

Els Castellers ja fa cinc anys que apropen el món castellers a aquelles persones que tenen més difícil venir a viure una diada castellera. A les 9.30 els blauturquesa, encapçalats pel grup de músics i la canalla faran un petit cercavila per les plantes de l’hospital per a continuar tot seguit amb l’exhibició castellera a les 11.30h al pati de l’Hospital de dia.

D’aquesta manera els del carrer Pasteur refermen el valor social i integrador que tenen els castells, capaços de generar complicitats i relacions d’afecte entre persones d’edats molt diferents.

Dissabte a la tarda es celebrarà a la plaça Salvador Espriu la festa infantil, on infants i no tant infants de totes les edats podran acostar-se per gaudir de l’infable, taller de pinta-cares, taller de castells i slack-line. A més a més paral·lelament al Raval de Montserrat començarà el concurs d’apilacaixes que els Castellers de Terrassa han organitzat per a l’ocasió. A les 19.20 coincidint amb l’inici del cercavila dels Corporate Games, els jocs esportius de les empreses. els blauturquesa aixecaran uns pilars. La jornada prèvia a la diada castellera finalitzarà amb un assaig obert al Raval de Montserrat on tota persona que ho vulgui podrà participar-hi de primera mà.

El plat fort del cap de setmana serà diumenge al migdia al Raval de Montserrat, on els Castellers de Terrassa realitzaran la diada castellera acompanyats pels Xiquets de Reus i els Marrecs de Salt. A falta de l’últim assaig del divendres, els objectius tècnics per l’actuació són majúsculs. I es que aquests passen per descarregar el quatre de vuit, el tres de vuit i el dos de vuit amb folre, gesta que no assoleixen des del 1996. Un cop acabada la Diada Castellera, els del carrer Pasteur es reuniran al local per a fer un dinar de germanor i acabar de celebrar plegats un gran cap de setmana.

Nou comentari