Susanna Carmona, directora del Festival de Jazz de Terrassa, amb Conrad Roset, el creador del cartell de l'edició de 2020
Susanna Carmona, directora del Festival de Jazz de Terrassa, amb Conrad Roset, el creador del cartell de l’edició de 2020 | ACN

!--akiadsense-->

El Club de Jazz Terrassa ha creat l’arxiu jazzístic més complet de Catalunya. L’eina recopila totes les actuacions musicals que s’han celebrat a la capital vallesana de de l’any 1959 fins l’actualitat i inclou un ampli fons fotogràfic. Es tracta d’un total de 6.359 concerts i 6.256 artistes. L’arxiu s’ha presentat en una roda de premsa on també s’han donat a conèixer alguns dels grans noms del 39è Festival de Jazz de Terrassa que se celebrarà de l’11 al 19 de març de 2020. Entre aquests destaquen Luna Cohen; Ignasi Terraza Trio & Pureum Jin, que presentaran el disc ‘The real blue live in Barcelona’; l’artista texana Trudy Lynnn; Dave Liebman & Richie Beirach Duo o Avisahai Cohen & Big Vicious. El cartell d’enguany es obra de Conrad Roset i representa una dona tocant el contrabaix de Joan Humet.

La directora del Festival de Jazz de Terrassa, Susanna Carmona, ha afirmat que “ha estat un repte poder digitalitzar tot l’arxiu jazzzístic dels 60 anys de trajectòria del Club de Jazz Terrassa”. N’ha destacat la importància i ha assegura que cap altre club de jazz de Catalunya disposa d’un arxiu d’aquestes característiques. Alhora indica que fa més de 24 anys que treballen per poder disposar d’aquesta eina.

El contingut es pot cercar per artista, espai, data estil o àmbits de programació. Inclou informació sobre totes les formacions que en aquest temps han actuat a la ciutat i material fotogràfic propi. L’arxiu ha permès fer un llista amb els deu músics que més cops han actuat a la capital vallesana, el que ha revelat que l’egarenc Adrià Font ocupa la primera posició. També destaquen Josep Marià Farràs, Pau Bombardó o Tete Montoliu.

La roda de premsa d’aquest dimarts també ha servit per avançar alguns dels concerts que es podran veure en la 39ena edició del Festival de Jazz de Terrassa. La programació de la Nova Jazz Cava s’iniciarà el dia 12 de març amb un doble concert. Per una banda, Ignasi Terraza Trio i la saxofonista coreana Pureum Jin, presentaran el disc ‘The real blue live in Barcelona’, i per l’altra la vocalista brasilera Luna Cohen, actuarà amb el pianista John Crawford i dos dels màxims exponents de la música brasilera al Regne Unit, el baixista Matheus Nova i el bateria Uccio Gaeta.

A més, la tradicional Nit de Blues, estarà protagonitzada per Trudy Lynnn, una veterana texana que debuta al festival i presentarà el seu treball ‘Blues Keep Knochin’. El dia 14 de març, visitaran Terrassa Dave Liebman & Richie Beirach Duo i la cloenda, que serà el dia 29 de març, anirà a càrrec de l’aclamat trompetista Avisahai Cohen & Big Vicious.

Carmona ha aprofitat l’ocasió per explicar que amb l’objectiu d’internacionalitzar el certamen, aquest 2020 s’ha arribat a un acord a l’Amersfoort Jazz Festival d’Holanda per fer una coproducció conjunta que s’estrenarà a Terrassa i després viatjarà als Països Baixos. La proposta es basa en una actuació conjunta de les saxofonistes Kika Spangers i Irene Reig i la previsió és que també pugui formar part de la programació del Babel Jazz d’Hongria.

Nou comentari