MónTerrassa
Arrenca la temporada dels Pastorets
  • CA

La temporada dels Pastorets 2018-2019 arrenca amb més de 250 representacions en 21 dies, entre el 15 de desembre i el 3 de febrer, i amb la participació de 7.000 persones, entre actors, actrius, músics, tècnics… Enguany s’amplien els municipis amb alguna representació dels Pastorets. La incorporació de l’Espluga de Francolí a la Coordinadora de Pastorets de Catalunya incrementa a 52 la xifra de poblacions on enguany s’acollirà la representació, que es podria veure a les quatre demarcacions catalanes.

Els 52 municipis estan repartits entre les quatre demarcacions: Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. Van des de Barcelona fins a l’Ametlla de Merola, passant per Girona, Figueres, Pals, l’Espluga de Francolí, Montblanc, Ulldecona, Terrassa, Tàrrega, Sabadell, Mataró, Olesa de Montserrat, Molins de Rei, Valls…

La temporada arrencarà el 15 de desembre a Barcelona amb la representació del text de Josep Maria Folch i Torres per part d’El Centre Gràcia i acabarà el 3 de febrer a Mataró i El Vendrell, amb els textos de Ramon Pàmies; i una adaptació lliure del text de Mossèn Rossend Fortunet respectivament.

Al voltant de Nadal és un dels punts àlgids de la temporada de Pastorets. Entre el dia 23, Nadal i Sant Esteve es fan una setantena de representacions. El 29 i 30 de desembre també són dies forts en les representacions de Pastorets, ja que en només dos dies se’n fan més de 70 a diferents punts de Catalunya.

Anys de celebracions

Enguany la Coordinadora de Pastorets torna a estar de celebració ja que els Pastorets d’Igualada compleixen 60 anys i els Pastorets de Figueres celebren 95 anys de l’estrena de l’obra ‘El Primer Nadal dels Pastors’. Es va representar per primera vegada el dia de Nadal del 1923.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa