MónTerrassa
L’antiga fàbrica de l’AEG acollirà l’Institut del Teatre

Els terrenys de l’antiga fàbrica de l’AEG de Terrassa acollirà el nou Institut del Teatre del Vallès. Aquest dijous, dia 30 de març, Ajuntament de Terrassa i Diputació de Barcelona han oficialitzat el conveni de col·laboració per traslladar la seu del Centre del Vallès a la nau número 9, ubicada entre la carretera de Castellar i l’avinguda Jaume I de la ciutat. Aquest espai inclou edificacions i terrenys amb una superfície de més de 4.000 m2. L’acte de signatura del protocol ha comptat amb la presència de la presidenta de la Diba, Núria Marín, i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart.

La decisió de fer un canvi d’ubicació ha vingut presa amb la voluntat de mantenir amb plena vitalitat el Centre del Vallès (ubicada a Terrassa des de l’any 1974), i alhora, crea l’oportunitat de disposar d’unes noves instal·lacions més adequades a les necessitats dels estudis formatius en arts escèniques. Segons el document signat aquest dijous, un cop s’ha acceptat l’oferiment de l’Ajuntament de Terrassa de la nova ubicació, serà la Diputació de Barcelona qui assumeixi la redacció del projecte per a la construcció de la nova seu. De la seva part, el consistori es compromet a formalitzar la cessió de l’espai.

Nou equipament cultural i educatiu per al barri d’Ègara

Ballart ja havia fet un petit avanç en què ja parlava de la possibilitat real que l’Institut del Teatre es traslladés als solars de l’AEG. Ho va el dia de col·locació de la primera pedra a la urbanització d’aquest espai al barri d’Ègara. Aleshores es va dir que hi havia negociacions avançades per fer-ho possible. Poc més d’un mes després, ja és una realitat. D’aquesta manera, l’equipament vindrà a complementar la remodelació d’un espai en què també hi conviuran altres espais educatius (l’escola La Nova) amb un centres residencials d’estudiants i de gent gran, habitatge públic i privat, i zona verda.

Durant l’acte de signatura la presidenta Marín ha destacat que “el projecte ha crescut i ara és important prendre decisions pensant en el futur. Estem encantats de millorar les condicions dels usuaris de l’Institut del Teatre i d’impulsar la cultura, perquè més enllà d’enriquir-nos com a societat, la cultura genera economia i llocs de treball”.

De la seva banda Jordi Ballart ha manifestat “l’agraïment profund a la Diputació de Barcelona per aquest protocol. Moltes vegades els alcaldes i alcaldesses patim el barcelonacentrisme, però la Diputació amb actes com aquest demostra la seva sensibilitat cap a tot el territori”.

A l’equipament, actualment anomenat Centre del Vallès, imparteix els seus estudis l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle de l’IT (ESTAE) i s’hi ofereixen també 3 formacions professionals: Maquinària Escènica, Luminotècnia i So. La seu es reparteix actualment a l’edifici Vapor Amat, l’edifici Bombers i el Teatre Municipal de l’Alegria.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Victoria Molero Matas a març 30, 2023 | 13:15
    Victoria Molero Matas març 30, 2023 | 13:15
    Hi ha espai per tothom,l'escola de adults d' Ègara també necessita un espai gran per desenvolupar la seva tasca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa