MónTerrassa
La 2a Mostra de cinema fet a les aules ja escalfa motors a Terrassa
  • CA
Participants de la primera mostra de cinema fet a les aules a Terrassa
Participants de la primera mostra de cinema fet a les aules a Terrassa | TRS Film City

!--akiadsense-->

La primera edició del ‘TRS fem Cinema! 1a Mostra de cinema fet a les aules‘ va deixar uns resultats molt positius: 32 curtmetratges presentats provinents de 15 centres de Terrassa i voltants i més de 400 alumnes participants. Gràcies a l’interès demostrat per tota la comunitat educativa, la segona edició de l’activitat pren forma, un altre cop, com a una de les propostes més destacades de Terrassa City of Film, membre de la xarxa creativa de la UNESCO.

El projecte comença amb una formació específica acreditada dirigida als docents, que s’inclou al Pla formatiu de zona i la inscripció al curs que porta per títol La creació cinematogràfica – Terrassa Ciutat Unesco de cinema ja es pot realitzar. Aquest curs permet traslladar els coneixements adquirits a les aules i, qui vulgui, pot produir un curtmetratge que entri a concurs a la Mostra i que s’exhibeix al Cinema Catalunya al final de curs. Per tant, els curtmetratges presentats al certamen són el resultat de la feina de producció feta exclusivament pels alumnes, com a condició de participació en les bases del projecte, guiats pels seus mestres i tutors. Ambdues parts de l’activitat -el curs i la creació dels curtmetratges- es poden realitzar de forma independent, sense ser un requeriment haver fet primer la formació per tal d’optar a presentar una obra a la Mostra (gales d’exhibició al cinema), i a la inversa. Les inscripcions per presentar els projectes audiovisuals a la Mostra es realitzaran a través del web de Terrassa City of Film.

La formació, conduïda per experts en l’àmbit audiovisual i drets socials, pretén capacitar al professorat en dos àmbits principals: els fonaments bàsics de la narrativa i el fet cinematogràfic, així com el tractament del guió que s’alinea dins els ideals de la UNESCO i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de la ONU. Terrassa City of Film s’adhereix amb aquest projecte, entre altres, als ODS ‘Educació de qualitat’ (Nº4) i ‘Reducció de les desigualtats’ (Nº10), proposats dins el seu pla estratègic d’acció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa