MónTerrassa
La Diada dels Castellers de Terrassa torna amb castells de set
  • CA

Els Castellers de Terrassa han tornat amb castells de set per la XLII Diada de la Colla, celebrada el passat diumenge 7 de novembre, una cita important per la colla egarenca que significava tornar a realitzar una actuació castellera complerta a la seva ciutat. En aquesta diada, els terrassencs van poder gaudir un altre cop de la cultura castellera juntament amb els Moixiganguers d’Igualada, els Tirallongues de Manresa i els Castellers de Sant Feliu.

Els dissabte 6 de novembre en motiu de la vigília de la Diada, els Castellers de Terrassa van descarregar dos pilars de quatre d’inici, un quatre de sis amb el pilar, un tres de set, un quatre de sis, un pilar de cinc i dos pilars de quatre. L’actuació va servir per a poder realitzar diverses estrenes a tots els nivells i poder sobretot donar rodatge a la canalla que s’ha iniciat fa poc als castells i que no n’ha pogut tenir a causa de l’aturada de l’activitat per la Covid-19.

El plat fort del cap de setmana però va ser el diumenge 7 a les 12h, quan hi havia convocada l’actuació principal. Després d’un pilar de 4 de cada colla per reivindicar el rebuig del món casteller contra les agressions masclistes, els Castellers de Terrassa van alçar el 5 de 7 com a primer castell, el cinc va pujar ferm i asserenat en tot moment i va mantenir les mides fins a la descarregada. En segona ronda els del carrer Pasteur es van anotar el 4 de 7 amb el pilar, castell que tot i perdre una mica les mides van saber defensar fent palès el bon treball a assaig. Com a últim castell els de Josep Francesc Cortès van descarregar un 4 de 7, castell que va remenar una mica més del desitjat però que també va servir per a estrenar diverses peces i donar rodatge. A ronda de pilars els Castellers de Terrassa van descarregar un vano de 5 i un pilar de 4 de canalla.

Els blau turquesa valoren molt positivament aquesta actuació tenint en compte l’esforç extra que ha suposat a causa de l’aturada forçosa de l’activitat castellera. Els Moixiganguers d’Igualada per la seva banda venien a Terrassa amb ganes de fer un gran paper i ho van aconseguir. Van descarregar el 2 de 7, el 3 de 8, el 4 de 8 i un vano de 5, duent a la capital del Vallès Occidental els primers castells de 8 que es veuen després de l’aturada. Els Tirallongues de Manresa van descarregar per la seva part el 3 de 6 amb agulla, el 3 de 7 (el primer de la colla des de la represa), el 2 de 6 i un pilar de 4, després d’un intent desmuntat d’un pilar de 5. Els Castellers de Sant Feliu van dur a plaça de manera solvent un 4 de 6, un 3 de 6, un 3 de 6 amb agulla i dos pilars de 4.

L’actuació castellera es va caracteritzar per l’excel·lent col·laboració entre les colles castelleres i el dinamisme, ja que es va dur a terme en una hora i mitja, permetent a un públic entregat gaudir de la Diada sense haver d’anar tard a dinar.

Durant les properes dues setmanes, els Castellers de Terrassa mantindran els seus assajos per a poder assistir en les millors condicions a les cites que tenen pendents abans de finalitzar la temporada, la més propera diumenge vinent a la Diada dels Tirallongues de Manresa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa