MónTerrassa
Els treballadors de Celsa es manifesten contra el bloqueig dels creditors
  • CA

Els comités d’empresa de la companyia siderúrgica catalana Celsa, amb seu a Castellbisbal, es concentren aquest matí a Barcelona per manifestar-se en contra el bloqueig dels creditors que impedeixen l’accés de l’empresa als fons públics de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), “una situació que pot posar en risc el futur industrial del grup, així com els seus llocs de treball”, exposa el sindicat de Comissions Obreres (CCOO). La concentració comença a les 12:00h del migdia davant la seu del Deutsche Bank de Barcelona, al Passeig de Gràcia, cantonada amb l’avinguda Diagonal.

A part de Barcelona, els comités també han convocat concentracions a Bilbao, La Corunya, i Santander. Aquesta concentració vol representar als 4.500 treballadors i treballadores que es veuen afectades per la situació que pateix l’empresa. El grup ha expressat a les xarxes socials que consideren que l’impediment del rescat “posa en risc els llocs de treball i el pla estratègic de la companyia”.

Els sindicats exigeixen facilitar el rescat de Celsa

En un comunicat, els sindicats de la Unió General dels Treballadors (UGT) i Comissions Obreres (CCOO) han expressat que donen suport al model industrial de Celsa i exigeixen als creditors a “adherir-se als acords i facilitar l’entrada del finançament públic a la companyia”. Demanen que “no bloquegin l’entrada de capital públic mantenint-se en una posició basada en la recerca d’un rèdit financer i injustificable”, ja que els sindicats valoren l’entrada de crèdits públics com “un fet fonamental pel manteniment del model industrial que impulsa la companyia i que garanteix la reinversió de recursos i la generació i manteniment de treball estable”.

L’empresa confia “en el triomf de l’economia real”

El grup ha agraït el suport dels sindicats a través de les xarxes socials, afirmant que “és molt satisfactori rebre el reconeixement cap el nostre compromís amb el desenvolupament industrial i la generació de llocs de treball”. Finalment, han conclòs que “confiem fermament en el triomf de l’economia real front l’especulativa, i de la inversió continuada i a llarg termini front a interessos a curt termini que busquen una rendibilitat a costa de tots els nostres stakeholders“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa