MónTerrassa
Pas endavant per als futurs col·lectors de Can Santeugini i Costablanca
  • CA

El Ple de l’Ajuntament de Castelbisbal, reunit dilluns dia 30 de maig, ha aprovat els nous convenis administratius que regularan la col·laboració entre el consistori i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per la construcció dels col·lectors del sector nord-oest de Castellbisbal (que inclou els barris de Can Santeugini, Costablanca, Can Nicolau de Dalt, Ca n’Oliveró i Colònia del Carme).

Els convenis detallen els compromisos que adquireixen cadascuna de les administracions en aquest projecte i substitueixen els acordats a principis de 2019, que es van haver d’esmenar. Un dels dos convenis aprovats regula la col·laboració de l’Ajuntament i l’AMB per al finançament dels treballs de suport tècnic, valorats en uns 166.000 euros, els quals seran subvencionats en un 50% per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Vot favorable de tots els partits, llevat de la CUP

L’altre conveni que també es va aprovar per sessió plenària fa referència a l’execució de les obres dels col·lectors. En aquest cas, el cost de les obres puja a prop de 4.200.000 euros, els quals estaran finançats per l’Ajuntament, gràcies a haver aconseguit un ajut extraordinari de l’AMB per import de 835.000 euros i que es destinaran a sufragar el cost total dels treballs.

L’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, considera que l’aprovació dels convenis amb el vot favorable de tots els grups polítics, a excepció de la CUP que es va abstenir, “és molt important perquè ha de servir per desencallar unes obres molt desitjades que suposaran una important millora per a la població del sector nord-oest de Castellbisbal, que és l’única zona del municipi que no està connectada a un sistema de tractament d’aigües residuals”.

Nou calendari d’execució

Actualment està en marxa la fase d’expropiació dels terrenys i el següent pas, un cop aprovats aquests nous convenis, és la licitació de les obres que està previst que comencin l’any vinent i finalitzin el 2024.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa