MónTerrassa
“No” rotund a eliminar el jutjat de violència de gènere de Rubí
  • CA
Imatge del Ple municipal de gener, celebrat el passat dilluns, dia 27
Imatge del Ple municipal de gener, celebrat el passat dilluns, dia 27 | Aleix Mateu

!--akiadsense-->

El Ple municipal de gener a Castellbisbal va aprovar, per unanimitat, una moció per rebutjar la proposta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de suprimir els jutjats locals de violència de gènere que existeixen actualment. El text va ser presentat pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) amb l’adhesió d’Alternativa per Castellbisbal (AC).

En el cas de Castellbisbal, la supressió dels jutjats locals de violència contra la dona implicaria que es suprimís el jutjat que hi ha a Rubí i, consegüentment, que les dones haguessin d’adreçar-se als jutjats de Terrassa per denunciar aquest tipus de casos. La portaveu del PSC, Dolors Conde, va defensar la necessitat d’aquests jutjats perquè els apropa a les víctimes i els facilita els tràmits, en un context en què “ja és prou difícil tot el que envolta aquest tema i que les dones denunciïn”. De fet, tots els grups van mostrar-se a favor d’aquesta proposta.

Olga Mateo, portaveu de la CUP, considera que la supressió d’aquests jutjats “és un pas més d’un procés de retallades en les accions per combatre la violència de gènere” mentre que el regidor d’Esquerra Republicana (ERC), Toni Pons, va explicar que donarien suport a la moció tot i que va criticar que s’assenyalés la Generalitat com a responsable del tancament quan, en la seva opinió, “la Generalitat no té potestat per tancar o obrir jutjats”.

D’altra banda, la portaveu de Junts Per Catalunya (JxCat), Gemma Margarit, es va mostrar convençuda que “la supressió dels jutjats augmenta la vulnerabilitat perquè afegeix la necessitat de desplaçaments i això s’afegeix a la pressió que ja tenen aquestes dones”. I per acabar el torn de paraules, la portaveu d’AC, Susanna Solé, va dir que “allunyar la justícia de les dones no les ajuda”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa