MónTerrassa
Els llums de Nadal de Castellbisbal s’apagaran una hora abans
  • CA

Les llums de Nadal de Castellbisbal s’apagaran una hora abans respecte a l’horari d’anys anteriors amb l’objectiu d’estalviar en el consume energètic que genera la decoració nadalenca. Així doncs, l’enllumenat s’apagarà a les 22:00h de la nit, mentre que els divendres i els dissabtes s’apagarà a les 23:00h. El cost aproximat que té la instal·lació dels llums de Nadal enguany és d’uns 33.000€.

Aquesta reducció de temps que estarà encès l’enllumenat nadalenc al carrer s’ha fet per estalviar i alhora “busca l’equilibri entre estalviar i mantenir el dinamisme del comerç”. Segons apunten en un comunicat de l’Ajuntament del municipi, la mesura permetrà reduir un 18% el consum energètic.

L’enllumenat de Nadal s’encendrà la tarda del 2 de desembre, durant un acte especial que, com ja és costum, donarà el tret de sortida a la celebració de les festes nadalenques a Castellbisbal. La previsió es apagar-los definitivament passat Reis, el cap de setmana del 7 i 8 de gener.

L’enllumenat s’apagarà a les 22h o a les 23h, depenent del dia, però hi haurà excepcions: Durant les tres dates més assenyalades de les festes, el 24 i el 31 de desembre i el 5 de gener, els llums estaran encesos fins a la 1:00h de la matinada.

L’encesa de llums de Nadal també s’escurça a altres municipis

Molts altres municipis també han optat per escurçar el temps d’encesa de l’enllumenat de Nadal, com per exemple, Terrassa. L’Ajuntament reduirà mitjà hora al dia la il·luminació de Nadal als carrers i places. Apunten que és una forma de solidaritzar-se amb els comerciants, i també la contribució a un planeta més sostenible, especialment en uns moments de crisi energètica i de preus de la llum disparats i estratosfèrics que baten rècords dia a dia.

La il·luminació s’estrena el 26 de novembre i romandrà oberta fins el 6 de gener, des de les 5.30 de la tarda-vespre fins a les 10 de la nit -en anys anteriors, fins a les 10.30-.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa