MónTerrassa
La Diputació recaptarà els impostos i taxes de Castellbisbal
  • CA

Aquest dilluns, 31 de juliol, es va celebrar el primer Ple municipal després que Alternativa per Castellbisbal (AC) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) hagin trencat fa unes setmanes el pacte de govern que mantenien des de l’inici del mandat. La d’aquesta setmana ha estat, per tant, la primera sessió que l’equip de govern d’AC afronta formalment en minoria.

Tots els punts de l’ordre del dia es van aprovar, fet que l’alcalde, Joan Playà, valora molt positivament perquè evidencia la “coresponsabilitat de totes les forces polítiques amb representació en el consistori, que han demostrat la seva voluntat a treballar de forma constructiva per seguir fent avançar el municipi de Castellbisbal en el camí traçat de progrés i benestar”.

D’entre tots els punts de l’ordre del dia del Ple municipal del juliol, destaca l’aprovació, per unanimitat, de l’acord per ampliar la delegació de competències a l’organisme tributari de la Diputació de Barcelona a l’hora de recaptar impostos municipals i taxes públiques. Fruit d’aquesta ampliació, la Diputació passarà a gestionar la recaptació de l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres; i les taxes per llicències urbanístiques i per l’ocupació de terrenys d’ús públic, entre d’altres. “Es tracta d’impostos i taxes que fins ara gestionava o cobrava directament l’Ajuntament”, assenyala l’alcalde, Joan Playà, alhora que destaca que “amb aquesta ampliació de delegacions, la Diputació de Barcelona passarà a gestionar la recaptació de tots els impostos municipals i la pràctica totalitat de les taxes”.

Segons Playà, “aquest traspàs de funcions permetrà alleugerir el volum de feina del Departament d’Intervenció municipal que en els darrers anys s’ha incrementat de forma considerable per l’augment de la fiscalització, la burocràcia i el control al qual està sometent l’Estat espanyol a tots els Ajuntaments del país”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa