MónTerrassa
Convoquen cinc dies de vaga a l’empresa Motherson Spain 
  • CA

Els treballadors i treballadores de l’empresa Motherson Spain faran cinc dies de vaga durant el mes de juny davant la negativa de l’empresa per aplicar la revisió salarial acordada. El comité d’empresa ha convocat jornades de vaga parcial els dies 7, 16, 17, 20 i 21 de juny, per exigir a la companyia que compleixi els acords socials signats. Les aturades afectaran els centre de treball de Polinyà, Castellbisbal i Palència.

“La direcció de l’empresa es nega a consolidar en les taules salarials l’increment pactat en la clàusula de revisió salarial dels acords signats, la qual cosa implica una pèrdua de poder adquisitiu per a la plantilla”, exposen en un comunicat de Comissions Obreres d’Indústria de Catalunya. Expliquen que l’empresa fa una “interpretació particular d’aquesta clàusula per justificar-ne l’incompliment” i “no actualitzar les taules salarials de 2021 amb el 6% que correspondria, a les quals caldria afegir el 2% d’increment acordat per a aquest any en el conveni general de la indústria química”.

Aquesta situació està generant un greu perjudici a les persones que treballen a l’empresa, que han decidit plantar-se per exigir que es compleixin els acords.

4 hores d’aturada per torn de treball

El comité d’empresa ha convocat vaga parcial els dies 7, 16, 17, 20 i 21 de juny, en els quals es faran 4 hores d’aturada per torn de treball, seguint els horaris següents:

  • Torn de matí: de 10:00h a 14:00h
  • Torn de tarda: de 14:00h a 18:00h
  • Torn de nit: de 22:00h a 02:00h
  • Torn partit: les últimes 4 hores de la jornada laboral

Coacció per no secundar la vaga

CCOO d’Indústria dona suport a la vaga i denuncia els intents de l’empresa per coaccionar la plantilla de les fàbriques de Polinyà i Castellbisbal perquè no secundi la vaga, la qual cosa “suposa una vulneració d’un dret fonamental dels treballadors i treballadores”. CCOO exigeix a la direcció de la companyia que compleixi els acords signats i actualitzi les taules salarials amb la revisió salarial acordada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa