MónTerrassa
Castellbisbal tindrà dues noves sirenes d’avís en cas de risc químic
  • CA

Castellbisbal tindrà dues noves sirenes d’avís a la ciutadania en cas de risc químic. Es trobaran ubicades als polígons industrials de Sant Vicenç i de Ca n’Estaper. Aquestes se sumaran a la que actualment ja es troba en funcionament a la zona de Costablanca, i que periòdicament es realitzen proves i simulacres.

Des del Departament d’Interior, a instàncies de Protecció Civil, s’ha obert el procediment de contractació per al subministrament i instal·lació d’un total d’onze sirenes d’alerta a la població quan es produeixin fuites de productes químics que puguin suposar un perill per a la salut. A més, l’objectiu és que aquests equipaments s’acabin integrant dins de la Xarxa d’Alarmes i Comunicacions de Protecció Civil (XAC) per millorar-ne la gestió i coordinació. Des de la Generalitat, s’ha informat en un comunicat, que la inversió prevista per aquesta contractació s’eleva als 344.837,90 euros, amb IVA inclòs.

De les 11 sirenes, vuit s’ubicaran en municipis que es troben en l’àmbit territorial del Pla especial d’emergències exteriors del sector químic a Catalunya PLASEQCAT i les 3 restants en municipis de l’àmbit territorial del Pla especial d’emergències exteriors del sector químic a Tarragona PLASEQTA. D’aquesta manera, en concret, les localitzats on es realitzaran les instal·lacions són:

Municipis de l’àmbit del PLASEQCAT

  • Esparreguera – Can Vinyals: 1 sirena
  • Martorell – Polígon SEAT: 1 sirena
  • Polinyà – Polígon Can Humet i Polígon Nord-est: 2 sirenes
  • Castellbisbal – Polígon Sant Vicenç i Polígon Ca n’Esteper: 2 sirenes
  • Santa Perpètua de Mogoda – Polígon Santiga: 1 sirena
  • Montornès del Vallès – Can Parellada: 1 sirena

Municipis de l’àmbit del PLASEQTA

  • Reus – Barri Bellisens i Escola Aura: 2 sirenes
  • Salou – Port Aventura: 1 sirena

Antecedents d’incidents químics

A Castellbisbal, la darrera emergència per una fuita química va tenir lloc a mitjans de l’any 2020. El Pla es va activar després que una empresa del carrer Argent informés que s’havia produït una fissura en un tanc amb una capacitat de 25 tones d’estirè (una substància de caràcter inflamable). Els treballadors van ser evacuats preventivament i cap persona va resultar ferida. L’any anterior, també Protecció Civil va activar l’Alerta del Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT per un vessament d’un producte corrosiu i inflamable, però no tòxic, a l’empresa Parking Service del polígon Ca n’Estaper (justament on es vol col·locar una de les noves sirenes), sense que es produïssin tampoc danys personals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa