MónTerrassa
Castellbisbal s’adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat
  • CA

L’Ajuntament de Castellbisbal s’ha adherit un any més als actes amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat que se celebrarà del 16 al 22 de setembre i que enguany té com a temàtica la mobilitat sostenible, saludable i segura. Entre les activitats programades, destaquen una passejada nocturna familiar d’uns 3 quilòmetres, un taller al Punt Verd de reparació i manteniment de bicicletes i un curs de conducció eficient, amb part teòrica i pràctica, que professionals del RACC impartiran la tarda del dilluns, 20 de setembre. A més, al llarg de la Setmana Europea de la Mobilitat es repartiran vals per provar gratuïtament el vehicle elèctric de Som Mobilitat que tenim a Castellbisbal.

L’acte central, però, serà la Bicifesta del diumenge, 19 de setembre. Començarà a les 11 del matí amb una pedalada popular que sortirà de la Plaça de l’Església fins arribar a la masia de Can Pedrerol de Dalt, on hi haurà tallers, jocs familiars i sorpreses.

Nou carril bici

La pedalada popular del 19 de setembre servirà per estrenar, oficialment, el nou carril bici que des d’aquest estiu uneix el nucli urbà amb El Canyet. Són poc més de 2 quilòmetres de recorregut entre l’avinguda Molins de Rei i el carrer Santa Rita, una actuació que també ha permès regular i millorar la seguretat de la mobilitat a peu per la zona, on s’han habilitat nous passos de vianants.

Les obres, que han tingut un cost de 94.896,42 euros, han estat subvencionades, a parts iguals, per l’AMB (mitjançant un ajut per l’execució de carrils bici i altres vies pedalables a l’àmbit de l’Àrea Metropolitana de Barcelona) i l’Institut Català d’Energia de la Generalitat de Catalunya (dins del programa d’incentius a la mobilitat Moves II).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa