MónTerrassa
Castellbisbal protegeix el passeig Sta Margarida amb un mur de contenció
  • CA

Ja estan en marxa les obres per construir un mur de contenció de terres al passeig de Santa Margarida, a la urbanització de Costablanca. Amb aquesta obra es resoldrà una incidència que existeix en aquest carrer després que diversos corriments de terres han provocat enfonsaments i trencaments del paviment i de les voreres.

En concret, els corriments de terres al passeig de Santa Margarida s’han produït per la pluja i d’altres agents atmosfèrics que han provocat un buidat del material que hi havia com a base del carrer. Aquest buidat, a més de malmetre el paviment i les voreres, també ha afectat les xarxes de subministraments i telefonia que passen per sota del passeig.

Obres per a la construcció del mur de contenció del passeig de Santa Margarida | Aleix Mateu

Demolició i construcció d’un nou mur

Les obres que es faran preveuen la demolició de tot el tram malmès i la construcció d’un mur de contenció a sota de la vorera que evitarà que es repeteixin aquests corriments de terres. El projecte també inclou reomplir tota la base del carrer, arreglar les xarxes de llum, gas, telefonia i aigua que estiguin malmeses i reposar la calçada amb el seu paviment asfàltic i la vorera. En total, es faran actuacions en una superfície de 258 m2.

Les obres, que van començar la setmana passada, aniran a càrrec de l’empresa PERFO-ROCA, SL i tindran un cost de 220.419 euros. La previsió inicial és que tinguin una durada d’unes 9 setmanes.

Obres al cementiri municipal

Aquest novembre, han començat diverses obres al cementiri municipal; concretament, s’estan reformant la façana i les cobertes de l’edifici amb l’objectiu de resoldre algunes esquerdes que hi ha a les parets així com les humitats derivades d’una impermeabilització insuficient. Tot i que es tracta d’anomalies que ja fa temps que existeixen i sobre les quals ja s’han fet algunes reparacions, a hores d’ara es fa una renovació integral per resoldre-les definitivament.

Aquestes obres són la primera de les accions incloses en el projecte de millores del cementiri municipal que ha elaborat l’Ajuntament i que preveu diverses actuacions que es faran progressivament i que es calcula que tindran un cost total aproximat de 600.000 euros. Totes les millores proposades en aquest projecte s’han dissenyat després de fer un estudi previ que va permetre detectar les possibles patologies que podia patir aquest equipament després que, durant molts anys, no s’hi hagi fet cap actuació rellevant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa