MónTerrassa
Castellbisbal aprova un pressupost de més de 22,5 milions d’euros
  • CA

Garantir un estat del benestar digne i just per a totes les persones és un dels eixos bàsics del pressupost de l’Ajuntament de Castellbisbal per al 2022, que incrementa les partides destinades als ajuts i prestacions socials per atendre la vulnerabilitat i els recursos per reactivar el comerç local, afectat per les conseqüències derivades de la crisi de la COVID-19. També augmenten les partides de les àrees d’educació, medi ambient, serveis municipals, joventut i igualtat.

En total, el pressupost per al 2022 puja als 22.557.006 euros, una xifra que representa un increment del 3,5 % respecte als comptes inicials de l’any passat i que, segons l’alcalde, Joan Playà, “reflexa el compromís de l’equip de govern de seguir lluitant per evitar la cronificació de la pobresa, salvaguardant els ajuts socials que facilitin l’accés als serveis bàsics per a totes les persones i famílies del municipi”. En aquest sentit, cal destacar que el pressupost del 2022 compta amb un fons social de prop d’un milió d’euros que garanteix serveis com ara l’assistència domiciliària (338.000 €), el centre de dia El Serral (383.000 €), els ajuts socials (179.000 €), el rebost solidari d’aliments (56.000 €) i el transport social (38.500 €).

A més, segons Playà, en la mesura que els recursos econòmics ho permetin, al llarg del 2022 s’incrementaran determinades línies d’ajut i es crearan de noves, de manera que el pressupost s’adaptarà a la realitat del moment i a les necessitats actuals i futures de la ciutadania: “La disponibilitat d’un romanent de tresoreria prou important, així com la flexibilitat en l’aplicació d’algunes de les regles fiscals imposades des del Govern central, ens permetran injectar nous recursos econòmics al llarg del proper exercici per aquelles despeses de caràcter general que precisin d’aquests”, assenyala.

Més d’un milió d’euros per subvencions

Un altre punt rellevant del pressupost del 2022 és que manté les partides destinades a injectar recursos econòmics directament sobre les activitats locals i les economies familiars. En total, són més d’un milió d’euros repartits en subvencions a les entitats culturals (172.100 €), les entitats esportives (136.000 €), els centres educatius, les AMPAS i l’alumnat (311.000 €) o la cooperació i el desenvolupament (159.000 €), entre d’altres.

Contenció de les despeses

Segons l’alcalde, Joan Playà, “el pressupost municipal del 2022 és una proposta mesurada i prudent respecte els ingressos previstos i d’una gran contenció respecte les despeses corrents”. Pel que fa a aquest punt, Playà ressalta que “la part més important de la despesa es destina a la plantilla de l’Ajuntament (prop de 9 milions d’euros) i al manteniment dels serveis municipals (prop de 4,5 milions d’euros) entre els quals destaquen la neteja viària (1.061.000 €), la recollida de residus (848.000 €), el transport urbà (533.000 €), la neteja i conservació dels edificis municipals (496.000 €) o el manteniment de zones verdes i parcs (553.000 €)”.

La proposta de pressupost de l’Ajuntament per al 2022 es va presentar durant el Ple municipal del passat 29 de novembre i s’ha aprovat amb els vots a favor d’Alternativa i JxCAT, el vot en contra de la CUP i l’abstenció del PSC, ERC i Ciutadans, un posicionament, el de les abstencions, que l’alcalde va agrair públicament durant la sessió plenària perquè possibilita l’aprovació dels comptes municipals per a l’any vinent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa