MónTerrassa
Terrassa habilitarà un espai per incinerar i acomiadar els animals

Terrassa tindrà un nou espai per a la incineració, vetlla i recordatori dels animals. El Consell de l’Administració de Funerària ha acordat iniciar els tràmits per construir un crematori i un espai de record on poder dipositar-hi les centres, que se situarà en un terreny que limita amb el Cementiri Municipal, per tal que les persones que ho vulguin puguin dur a terme cerimònies de comiat de les seves mascotes. El regidor de Benestar Animal, Noel Duque, ha expressat que es mostra molt “feliç” d’anunciar aquest espai, ja que els animals són “un membre més de la família i, com a tal, se’ls ha de poder acomiadar de forma adequada i digna”.

Actualment, a Terrassa hi ha 21.129 animals domèstics censats -un total de 15.090 gossos, 5.987 gats i 52 fures-, segons dades de l’Ajuntament de Terrassa, xifra que pot augmentar si es tenen en compte aquells que no consten en el cens. La voluntat és que totes les famílies que conviuen amb aquests animals “puguin dur a terme el trist acomiadament dels seus companys de vida d’una manera bonica i amb el suport que sigui necessari”, diu Duque.

Terrassa compta amb 5.339 gats censats | Mireia Comas

Un espai per acomiadar els animals “de forma adequada i digna”

La iniciativa s’ha treballat conjuntament per Funerària de Terrassa i la regidoria de Benestar Animal. Des del Consistori informen que, d’entrada, “es procedirà a encarregar un estudi per valorar tècnicament la viabilitat del projecte“, detallant les necessitats d’obra nova de l’edifici destinat a funerària d’animals que se situarà al costat del Cementiri Municipal. La idea és que aquest edifici tingui un servei d’incineració específic pels animals, de tal manera que la ciutadania no hagi de recórrer a altres municipis quan es produeix la mort de l’animal, a més d’un lloc on poder dipositar les seves cendres i dur a terme una cerimònia de comiat.

Terrassa compta amb 14.183 gossos censats. Son els animals domèstics de companyia majoritaris | Mireia Comas

Aquesta notícia arriba dues setmanes després que s’anunciés que Barcelona també comptarà un espai de cremació i inhumació de cendres per a animals de companyia dins els cementiris de Montjuïc i Collserola, previst per a finals de 2024. Ara, Terrassa serà també una de les ciutats pioneres on es podrà acomiadar els animals, un futur espai que “es dona resposta a la demanda de moltes persones que conviuen amb animals i que desitgen un acompanyament en el seu procés de pèrdua”, conclou Duque.

Què s’ha de fer quan mor una mascota?

Segons apunta la Generalitat de Catalunya, quan mor una mascota cal fer dos tràmits: donar de baixa el microxip per registra la mort a la base de dades i decidir si es vol fer un enterrament en un cementiri de mascotes o una incineració, una acció que ara la població de Terrassa podran fer a la ciutat amb aquest nou futur espai, sense haver d’anar a un altre municipi.

La Generalitat explica que “si l’animal mor a la clínica veterinària, serà el propi veterinari qui s’encarrega de fer les gestions”. En canvi “si mor al domicili o al carrer, caldrà traslladar l’animal al veterinari per tal que se n’ocupi o als serveis municipals”. En cas de tenir una assegurança contractada que cobreix la mort de la mascota, serà l’empresa qui se n’encarregarà. Addicionalment, recorden que “està prohibit enterrar els animals a llocs no autoritzats, com per exemple el jardí de casa o el bosc“.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sebas a març 31, 2023 | 21:58
    Sebas març 31, 2023 | 21:58
    M'agradaria que empressin els ja existents taüts ecològics de cartró.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa