MónTerrassa
Bars i restaurants “pet friendly” es fan un lloc a Terrassa
  • CA

Cada vegada son més els restaurants i bars de Terrassa que decideixen obrir les seves portes a clients amb mascotes. Mentre que alguns volen mantenir els animals a l’exterior per higiene o seguretat, molts d’altres aposten per permetre’n l’accés, confiant en l’educació de les mascotes i la seva salut, donant l’oportunitat als clients de gaudir d’un àpat o cafè en companyia del seu animal. Món Terrassa ha parlat amb alguns d’aquests establiments, que coincideixen en que “tots els clients ho agraeixen” i valoren positivament aquesta acció.

El Taller dels Silencis, ubicat al carrer d’Iscle Soler, 7, és un dels establiments que permeten l’entrada a gossos. “Vam agafar el negoci fa deu mesos, l’abril passat, i des d’un inici vam tenir-ho clar”, explica l’Elena, copropietària del local. Ella mateixa és propietària de dos gossos i ha viscut de primera mà “haver de quedar-se a una terrassa a l’hivern per no poder entrar a algun lloc amb el gos”. Des d’un primer moment, van decidir que els animals serien benvinguts al seu establiment.

Mai han tingut cap problema amb cap gos, ni tampoc amb cap client pel fet de deixar-los entrar, sinó al contrari, “la gent ho agraeix”. Apunta que “els clients que entren aquí ja saben que el seu gos no porta problemes” i els amos que saben que el seu animal podria estar incòmode a l’interior “ja no venen, o bé es queden a la terrassa”.

El Taller dels Silencis dona la benvinguda a gossos i animals | Laura Gómez
El Taller dels Silencis dona la benvinguda a gossos i animals | Laura Gómez

El mateix exposen al local Santa Cereza, ubicat al Raval de Montserrat. “Portem cinc anys deixant entrar gossos, i mai hem tingut cap problema”. De fet, aquesta mesura els ha portat més clientela amb animals, a qui els ofereixen una mica d’aigua. En cas que ho vulgui el propietari, també els hi poden donar una mica de menjar de tipus “palitos”, però en principi “no els hi donem perquè cada gos té un alimentació diferent”, expliquen.

Un gos esperant lligat amb una corretja un banc d’un carrer de Terrassa esperant el seu propietari | Mireia Comas

A la Xurre del Mercat, situada a la plaça del triomf, consideren que donar la benvinguda als animals hauria d’estar més estès entre la restauració terrassenca, tot i que hi ha hagut un avanç. Al seu establiment permeten que vinguin gossos, tot i que “ho tenim més fàcil” perquè la seva terrassa és exterior. “Fins i tot algun cop ha vingut un porquet“, explica Glòria Márquez, qui atén els clients que volen esmorzar ben d’hora al matí. També compten amb diferents bols perquè els peluts puguin beure aigua, a més de llaminadures i, a l’igual que Santa Cereza, si el propietari ho vol, algun tros de xurro o porra.

La Xurre del Mercat, al mercat de Sant Pere | Laura Gómez

Higiene i seguretat: Normativa respecte l’accés dels animals a bars i restaurants

Pel que fa a la normativa, cal distingir entre aquells establiments on preparen, manipulen o emmagatzemen aliments -com serien carnisseries, verduleries o supermercats- i els locals d’hostaleria i restauració únicament es serveixen aliments -com bars o cafeteries-, tal i com exposa el Real Decret 1021/2022 de 13 de desembre, pel que es regulen determinats requisits en matèria d’higiene de la producció i comercialització dels productes alimentaris en establiments. 

En els primers tipus de locals, “està prohibit l’accés a qualsevol animal, excepte els gossos d’assistència i els de les Forces de Seguretat de l’Estat”, mentre que en el segon cas, “l’operador de l’establiment pot permetre l’accés d’animals domèstics”, sempre que es compleixin un seguit de normes i requisits.

Aquests son, primerament, “informar als propietaris o responsables dels animals dels requisits d’accés”. El Real Decret expressa també que “els animals hauran d’estar subjectes per una corretja, un ‘transportí’, o controlats per altres mitjans” i “hauran de presentar un comportament i estat d’higiene adequats“. També “s’evitarà que els animals entrin en contacte amb l’equip i productes del local, amb el personal, així com superfícies de taules o barres“, i “se’ls podrà donar de menjar o beure usant productes expressament dissenyats per l’alimentació dels animals”.

El Real Decret 1021/2022 cita que “l’operador de l’establiment pot permetre l’accés d’animals domèstics” | Mireia Comas

Pingu Cat Cafè, prendre cafè envoltat de gats que busquen l’adopció

Un dels establiments més rellevants en aquest àmbit és Pingu Cat Cafè, un local que permet berenar o prendre un cafè amb gats que busquen ser adoptats. La cafeteria, ubicada a la carretera de Montcada, 155, ofereix una segona oportunitat a felins que han estat abandonats per tal que trobin una llar on puguin viure feliços. L’objectiu és promoure’n la seva adopció, tal i com van exposar a Món Terrassa els pioners d’aquest projecte a la ciutat, Alfonso Del Pino i Núria Lacueva. Us oferim el reportatge dedicat exclusivament a Pingut Cat Cafè clicant en aquest enllaç.

Pingu Cat Cafè, una segons oportunitat per a gats abandonats a Terrassa | Mireia Comas

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Juanjo a març 08, 2023 | 22:50
    Juanjo març 08, 2023 | 22:50
    "Pets welcome"? Per fi uns llocs on podré tirar-me pets "a mis anchas", iupiiiiiiiiiiiiii!
    • Icona del comentari de: Ramon F a abril 01, 2023 | 12:09
      Ramon F abril 01, 2023 | 12:09
      Juanjo no sabes cuanto agradezco tu comentario, creo que los catalanes debemos estar orgullosos, por lo divertido y simpatico, de nuestra vena escatologica, aquella que incluye el caganer en el pesebre o hablar de las cacas raras de nuestro perro en comidas o cenas familiares. Mil gracias y también a este periodico por publicarlo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa