MónTerrassa
Pingu Cat Cafè, una segona oportunitat per a gats abandonats a Terrassa
  • CA

L’amor pels gats i les ganes que aquests visquin en les millors condicions possibles han estat els ingredients que han fet néixer Pingu Cat Cafè, el primer establiment a Terrassa dedicat a gats, on es pot prendre un cafè en companyia dels animals i se’ls pot conéixer en cas que se’ls vulgui adoptar. La cafeteria ofereix una segona oportunitat a felins que han estat abandonats per tal que trobin una llar on puguin viure feliços. L’objectiu del local és promoure’n la seva adopció, tal i com exposen Alfonso Del Pino i Núria Lacueva, pioners d’aquest projecte a la ciutat. 

Des de fora sembla un establiment com qualsevol altre, però al creuar la porta de la carretera de Montcada, 155, sis gats alegres donen la benvinguda als clients. Inspirada en una tendència japonesa, Pingu Cat Cafè funciona com una casa d’acollida. És una cafeteria on els clients poden consumir mentre els gats es mouen lliures pel local, amb la missió que aquests siguin adoptats. El local és, a més, un espai amb trets asiàtics, decorat amb dibuixos japonesos a la paret i on es pot consumir menjar asiàtic com “dorayakis”, “taiyakis” o “mochis”.

Pingu Cat Cafè, una segons oportunitat per a gats abandonats a Terrassa | Mireia Comas

L’objectiu és trobar una nova llar pels gats, que provenen d’una protectora. Son gats sociables i tranquils que poden estar en un bar sorollós, acostumats a veure gent entrant i sortint del local. L’establiment va obrir les seves portes el cap de setmana de Festa Major de Terrassa d’enguany, però no va ser fins a mitjans d’agost que van posar en marxa els processos d’adopcions. Des de llavors, ja han acordat 6 adopcions.

La cafeteria: una casa d’acollida a l’espera de ser adoptats

“No tenia sentit portar un munt de gats de raça o bonics físicament, sinó que volíem gats que tinguessin una història complicada per poder donar-lis una segona oportunitat per ser feliços”, apunta Lacueva. Els gats provenen d’una protectora de Sevilla. L’establiment compta amb un transport que els porta fins a Barcelona i que té molta cura dels felins: Dins del vehicle tenen espai per moure’s i cada una hora i mitja fan una parada perquè aquests puguin sortir a prendre l’aire.

Un cop arriben a Terrassa, s’estan unes setmanes a la cafeteria per tal que s’acostumin al nou lloc. “Intentem que estiguin a la cafeteria entre 4 i 5 setmanes de mitjana, perquè es el temps que necessiten per sentir-se alliberats. A més, volem que la gent conegui bé els gats abans d’adoptar-los. Pels gats és una etapa molt difícil i volem que se sentin a gust a la cafeteria”, exposen. Allà dormen, mengen, passen el dia i juguen amb els clients. En definitiva, la cafeteria és casa seva fins que no trobin una persona que els vulgui adoptar.

Pingu Cat Cafè, una segons oportunitat per a gats abandonats a Terrassa | Mireia Comas

Del Pino i Lacueva els cuiden com un més de la família. Mentre parlem amb ells, els gats es passegen lliures pel local, alguns s’acosten als clients demanant carícies o menjar, altres volen jugar, i d’altres descansen tranquils en una cadira. Tots ells estan esterilitzats, xipats i passen les revisions mèdiques periòdiques.

Pingu Cat Cafè, una segons oportunitat per a gats abandonats a Terrassa | Mireia Comas

Promoure adopcions i no “un capritx”

Un cop passen aquestes setmanes i veuen que els gats s’ho passen bé i interactuen amb els clients, s’obren els processos d’adopcions. “Busquem que hi hagi un interès mutu, que no només sigui el capritx de voler un gat“, narren. A més, valoren molt que hi hagi una continuïtat, que no només sigui un interès d’un dia, sinó que “vinc, en conec un, m’hi porto bé, vinc un altre dia, i un altre, i el vaig coneixent”. “Volem veure això, que no es un capritx d’un dia, sinó que vas venint i que t’interesses pel gat”. 

Pingu Cat Cafè, una segons oportunitat per a gats abandonats a Terrassa | Mireia Comas

Els processos d’adopcions son llargs. Primerament, la cafeteria es posa en contacte amb l’associació i donen als adoptants un qüestionari en format entrevista sobre els seus hàbits diaris. Després, es retorna l’entrevista a l’associació i hi ha un temps de reflexió on es fa una valoració conjunta. Cal recalcar que també demanen que les cases tinguin sistemes de seguretats a finestres i portes i a llocs per on els gats puguin sortir. Expliquen que “si no estan disposats a posar sistemes de seguretat, l’adopció queda cancel·lada, perquè no podem donar un gat si no és un entorn segur”.

Addicionalment, també fan un seguiment de l’adaptació a la nova casa en les primeres setmanes. “Si hi ha qualsevol problema o veuen que l’adopció és inviable, el gat tornaria aquí, no aniria al carrer”.

Pingu Cat Cafè, una segons oportunitat per a gats abandonats a Terrassa | Mireia Comas

Cinc felins marxen cap a noves cases

Aquest diumenge, els cinc felins adoptats marxaran cap a les seves respectives cases, i dimarts, cinc nous gats entraran el local esperant per ser adoptats. Dissabte següent, n’arribaran dos més. Del Pino i Lacueva es mostren molt satisfets de com avança el seu projecte. Admeten que “trobàvem a faltar un local com aquest a Terrassa” i esperen poder segui donant noves oportunitats a gats abandonats durant molt més temps.

Pingu Cat Cafè, una segons oportunitat per a gats abandonats a Terrassa | Mireia Comas

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa