MónTerrassa
Vallparadís Universitat, única estació amb serveis sanitaris
  • CA
Línia S1 del Metro del Vallès
Línia S1 del Metro del Vallès | MónTerrassa

!--akiadsense-->

Des de Món Terrassa i Tot Barcelona ens proposem fer un viatge per la història del Tren de Baix, fent parada, sense pressa, a cadascuna de les 19 estacions que el conformen (des de Terrassa Nacions Unides a Barcelona – Plaça Catalunya). D’aquesta manera, descobrirem en una sèrie de reportatges, entrevistes i cròniques algunes curiositats, anècdotes, històries que donen vida a una línia que transporta anualment fins a 64 milions de passatgers -segons dades d’FGC el 2018-.

Les obres de perllongament inaugurades el juliol del 2015 van comportar la construcció i posada en funcionament de Vallparadís Universitat. L’estació d’FGC compta amb dos accessos des del carrer; des de la plaça dels Drets Humans i des del Parc de Vallparadís (en un nivell inferior) i dos vestíbuls, de 141 i 868 metres quadrats, respectivament, situats en cadascun dels accessos. Disposa de quatre ascensors, escales fixes i 1 de mecànica.

Nou edifici de Mútua Terrassa a Vallparadís | Cristóbal

!--akiadsense-->

Què té d’especial l’edifici? Mútua Terrassa hi té Consultes Externes, rehabilitació i l’Hospital de Dia. Està tot ubicat a sobre de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Vallparadís. Totes les plantes del nou edifici tenen visió sobre el Parc de Vallparadís i connexió directa amb la línia S1 (Barcelona – Vallès). De fet, es tracta del primer equipament de l’estat que acull dependències assistencials i una estació de tren, fet que afavoreix l’ús del transport públic.

Nou edifici de Mútua Terrassa a Vallparadís amb accés a FGC | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Però Vallparadís Universitat és molt més, és tot. Perquè se situa dins de les entranyes del Parc de Vallparadís, un gran pulmó verd; té a tocar l’Hospital de Sant Llàtzer, l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa, una joia del modernisme com és la Casa Baumann, una torre d’aigua del Segle XIX, el passeig del Comte d’Ègara, i la major part de l’oferta universitària de la ciutat egarenca. I això no és tot, té a pocs metres el Castell Cartoixa de Vallparadís, una altra de les grans ofertes patrimonials, i una referència al món com és el Centre de Documentació i Museu Tèxtil. A més, dona servei a part dels barris Centre, Vallparadís i Cementiri Vell. I és una entrada oest al nucli antic de Terrassa.

El pont del Passeig amb l’estació d’FGC en el seu nivell superior | L.T.

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa