Twitter ha començat a provar un nou filtre de qualitat opcional en els seus missatges directes que amaga aquells missatges ofensius o no desitjats d’usuaris desconeguts en una nova carpeta de ‘missatges addicionals’. Segons el compte oficial de Twitter “els missatges no desitjats no són divertits”. Per aquesta raó “estem provant un filtre en les seves sol·licituds de missatges directes per mantenir-los fora de la vista i fora de la ment”, afegeix l’empresa.

La plataforma ha comunicat que per enfrentrar-se a aquest problema està integrant un nou filtre que oculta els missatges no desitjats. En el cas que algú que l’usuari no segueixi enviï un missatge directe s’emmagatzemarà en un apartat de ‘sol·licitud de missatges’. Aquest apartat implanta un ‘filtre de qualitat’ que emmagatzema aquells missatges d’usuaris desconeguts que es considerin que tinguin paraules ofensives o siguin spam en una carpeta de missatges addicionals.

Aquells missatges en els quals es detectin termes que siguin abusius o ofensius apareixeran ocults i mostraran el missatge ‘aquest missatge està ocult perquè pot incloure contingut ofensiu’ amb la finalitat de reduir el casos de ciberassatjament i protegir els usuaris de missatges no desitjats. L’usuari tindrà la possibilitat de veure els missatges ‘ofensius’ que estiguin ocults però només si es desactiva el ‘filtre de qualitat’ totalment als ajustos del compte de Twitter.

Twitter ja ha engegat una sèrie d’iniciatives que tenen el mateix propòsit del filtre de qualitat i la censura de contingut ofensiu. El mes passat va començar a provar una funció que permetia l’usuari amagar determinades respostes a les seves publicacions perquè els usuaris puguin amagar comentaris que considerin inadequats del seu compte. A més aquest tipus de ‘filtre de qualitat’ ja existeix en les publicacions normals de la xarxa social que detecta i oculta contingut ofensiu o que pugui ferir la sensibilitat de l’usuari.

Nou comentari